sâmbătă, iunie 15, 2024

Mitropolia subordonată Rusiei din Republica Moldova contraatacă. Biserica din Răuțel, care a trecut la Patriarhia Română, a fost luată cu asalt de episcopul pro-moscovit Marchel și susținătorii săi

MedicalMitropolia subordonată Rusiei din Republica Moldova contraatacă. Biserica din Răuțel, care a trecut la Patriarhia Română, a fost luată cu asalt de episcopul pro-moscovit Marchel și susținătorii săi

Biserica din satul Răuțel, raionul Fălești, a trecut de curând la Mitropolia Basarabiei. Mișcarea credincioșilor moldoveni a iscat, încă de la acel moment, un sentiment de revoltă din partea mitropoliei subordonată Rusiei. Acum, un grup de susținători ai episcopului Marchel au luat cu asalt lăcașul de cult, potrivit Jurnal.md.

Aceștia au încercat să-l înlăture pe preotul paroh al bisericii, Victor Țurcanu. Un alt grup de preoți fideli patriarhului Kiril au participat la acțiune și i-au cerut lui Țurcanu să părăsească localitatea.

„Mitropolia Basarabiei, pe bună dreptate, este o formațiune neecleziastică, adică nebisericească, mai mult politică. Și dacă Victor, stimați răuțeleni, a fost preot, atunci, ceilalți din Mitropolia Basarabiei nici măcar nu au fost preoți. Sunt impostori”, a spus episcopul pro-moscovit Marchel.

Majoritatea locuitorilor din sat sunt însă mulțumiți de trecerea la Mitropolia Basarabiei. Ei își susțin preotul paroh și nu vor ca acesta să plece din sat. Episcopil Marchel a fost huiduit de loucuitorii satului.

„Așa se întrunesc Mitropolia Moldovei. Ei hotărăsc soarta tuturor bisericilor din țara noastră. Nu poporul, ci ei. Dar biserica este a comunității, a satului. Satul trebuie să ia decizii. Satul și-a arătat decizia. Adoua oară a arătat”, a menționat parohul din Răuțel.

Vezi si alte articole...