luni, aprilie 15, 2024

Moartea lui Navalnîi. Tensiuni la Kremlin, după ce Putin a fost acuzat de crimă, de opinia publică

ExterneMoartea lui Navalnîi. Tensiuni la Kremlin, după ce Putin a fost acuzat de crimă, de opinia publică

Moartea lui Alexei Navalnîi a creat un adevărat val de solidaritate din Occident. Odată cu aceste reacții, Kremlinul reacționează după ce Putin a fost acuzat de crimă, calificând aceste gesturi de susținere drept „inacceptabile”.

Moartea lui Alexei Navalnîi a stârnit un val de controverse în lume. Putin este acuzat de crimă se mai multe state. De asemenea, în marile capitale, mii de oameni au ieșit în stradă, cerând să se facă dreptate în acest caz. Kremlinul a reacționat la valul de critici adresate liderului rus.

Kremlinul, despre moartea lui Alexei Navalnîi

Statele Unite susțin că Vladimir Putin este vinovat pentru moartea criticului. De asemenea, în Europa, oamenii îl acuză pe liderul rus de crimă. Cei de la Kremlin susțin că declarațiile Statelor Unite și ale Europei nu îl vor afecta pe președintele rus, conform Reuters.

„Declarațiile politicienilor occidentali cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi sunt plictisitoare.” a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Moartea

Ancheta este în curs de desfășurare

Reprezentantul Kremlinului a precizat că toți cei care au asemenea îndoieli ar trebui sa aștepte rezultatele anchetei. Peskov a dat asigurări că se întreprind toate acțiunile necesare legate de acest caz. Totuși, până la această oră, nu au fost date publicității date legate de cursul anchetei.

„În condițiile în care nu există informații, credem că este absolut inadmisibil să faci astfel de declarații sincer plictisitoare. Acest lucru nu se cuvine oamenilor de stat de pe buzele cărora am auzit astfel de declarații. Și aceste declarații, desigur, nu pot provoca niciun prejudiciu șefului statului nostru, dar absolut nu îi colorează pe cei care fac astfel de declarații”, a subliniat el.

Moartea

Cazul Alexei Navalnîi. Brazilia, reacție în contradicție cu statele europene

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a precizat că ar trebui efectuată o anchetă minuțioasă legata de decesul proeminentului critic al Kremlinului. transmite Reuters. De altfel, opinia liderului brazilian este în contradicție cu valul de critici dure ale liderilor din Occident. De asemenea, președinte american Joe Biden a spus că Vladimir Putin şi ”bătăușii” acestuia ar fi vinovați de această tragedie.

Vezi si alte articole...