miercuri, iulie 17, 2024

Momentul în care o dronă marină ucraineană distruge o navă rusească de 70.000.000$ în Crimeea

ExterneMomentul în care o dronă marină ucraineană distruge o navă rusească de 70.000.000$ în Crimeea

Momentul în care o dronă marină ucraineană distruge o navă rusească de 70.000.000$ în Crimeea. În urma unei operațiuni speciale a serviciilor secrete ucrainene în Crimeea, corveta rusească Ivanoveț a fost lovită și scufundată în urma unei atac cu o dronă marină.

Ministerul ucrainean al Apărării a făcut publice imagini cu Momentul absolut spectaculos cu un atac al USV împotriva corvetei rusești „Ivanoveț” (Proiect 12411) în apropierea peninsulei Crimeea, ocupată de Rusia.

Momentul în care o dronă marină ucraineană distruge o navă rusească de 70.000.000$ în Crimeea

Corveta rusă a fost lovită de cel puțin două, posibil trei USV-uri ucrainene. Se vede clar o gaură deschisă la mijlocul navei de la USV-ul anterior, atunci când un alt USV lovește nava Ivanoveț.

Explozia spectaculoasă din final marchează, de asemenea, sfârșitul navei.

„În noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2024, soldații unității speciale „Grupul 13” a Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina au distrus nava de rachete „Ivanoveț” a Flotei Mării Negre a Federației Ruse. Nava inamică se afla pe rada lacului Donuzlav din Crimeea ocupată temporar.

Ca urmare a unui număr de lovituri directe în corpul navei rusești a primit daune incompatibile cu mișcarea ulterioară – „Ivanoveț” a dat o încovoiere la pupa și s-a scufundat”, – se notează în GSD.

Potrivit rapoartelor, costul navei pierdute de statul agresor este de aproximativ 70 de milioane de dolari. Potrivit informațiilor preliminare, operațiunea de căutare și salvare a ocupanților ruși de pe Donuzlav nu a avut succes, a adăugat serviciul de informații ucrainean.

În cursul zilei de ieri, Crimeea a fost gzuduită de o serie de explozii. Ministerul rus al Apărării a declarat că 20 de rachete au fost doborâte, iar resturile au căzut pe teritoriul unei unități militare din apropierea Lyubimovka, unde se află aerodromul „Belbek”, potrivit Pravda.ua.

Vezi si alte articole...