Mortalitatea maternă a crescut, în România, cu 60% față de anul precedent

MedicalMortalitatea maternă a crescut, în România, cu 60% față de anul precedent

Mortalitatea maternă din România a crescut exponențial în 2021, cu 60% față de anul precedent, aceasta fiind a doua creștere anuală consecutivă.

Potrivit datelor INS, citate de organizaţia Salvaţi Copiii, numărul femeilor care au decedat în timpul sau după sarcină a crescut la 51 de cazuri, față de 32 în 2020.

România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, cu 5,6 la mia de copii născuți vii, față de media europeană de 3,3. Aceasta este urmată de Bulgaria și Slovacia.

Organizația Salvați Copiii a dotat 107 unități medicale din țară cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro. Aceasta atrage atenția asupra necesității programelor integrate de acces la servicii medicale pentru gravidele din comunități vulnerabile, precum și dotarea maternităților și secțiilor de Terapie Intensivă.

Organizația Salvați Copiii România transmite că va intensifica eforturile pentru a preveni aceste decese prin programe de educație și asistență medicală pentru femei și copii. În acest sens, este necesară o sursă de finanțare stabilită, precum 3,5% din impozitul pe venit, care ar fi vitală pentru dotarea

Vezi si alte articole...

Cele mai populare articole...