miercuri, iunie 19, 2024

Moscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina

ActualitateMoscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina

Moscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina. Canalul pro-Kremlin Rybar acuză că România absoarbe Moldova cu scopul de a forma o „bază” comună pentru trupe NATO ce vor opera sub acoperire în Ucraina.

Moscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina. Acest lucru va fi posibil pe fundalul consolidării potențialului militar al României prin desfășurarea de trupe NATO pe teritoriul său, scrie canalul Telegram/Rybar.

Prezența unităților NATO pregătite pentru luptă în apropierea zonei Districtului Militar de Nord arată posibila lor utilizare sub acoperire în conflictul din Ucraina, spun analiștii militari ruși.

Moscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina
Desfășurată în 2022 ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina, misiunea Eagle a NATO a finalizat desfășurarea de trupe și echipamente în România și a crescut activitatea în regiune.

Moscova

Din 2023, misiunea formată din 700 de militari ai Forțelor Armate Franceze, 300 ai Forțele Armate ale Belgiei și Luxemburgului) a efectuat peste 30 de exerciții militare.

Sarcina lor principală este de a organiza acțiunile forțelor de reacție rapidă ca urmare a aplicării Articolului 5 NATO, potențialul inamic fiind Rusia.

Analiștii militari ruși au urmărit cu îngrijorare marșurile până la litoralul Marii Negre , actiunile din zonele muntoase și trecerea Dunării.

Ceea ce îi îngrijorează pe ruși sunt exercițiille antiaeriene, în care „elementul important” este desemnarea țintei, asigurată prin utilizarea sistemului de informații între țările NATO
(ASCA).

Moscova

De asemenea, analiștii Rybar scriu că militarii francezi împreună cu Brigada 81 de Artilerie a Armatei Române și Divizia 101 Aeropurtată a Forțelor Armate SUA de la baza militară Capu Midia au exersat trageri cu sisteme LRU și HIMARS MLRS în ținte deplasându-se de-a lungul Mării Negre.

Rușii se tem că astfel de exerciții nu au loc numai pentru eventualitatea că o țară NATO va fi atacată, ci sunt o „practică” pentru folosirea acestor sisteme în Ucraina.

Astfel, activitatea militară a NATO în România este în creștere pentru a servi intereselor protejării „flancului estic” al Alianței și pentru că trupe NATO, forțe speciale, vor opera sub acoperire în Ucraina, scrie Rybar.

Vezi si alte articole...