joi, iulie 18, 2024

Moscova, atacată cu drone! Informaţii de ultimă oră din capitala Rusiei

ExterneMoscova, atacată cu drone! Informaţii de ultimă oră din capitala Rusiei

Moscova a suferit un nou atac cu drone joi, 31 august. Atacurile cu drone ucrainene au devenit cotidiene în Rusia, care se confruntă cu acest fenomen mai ales în regiunea Moscova.

Moscova a fost din nou atacată joi, 31 august. Cum s-a încheiat totul?

Moscova a fost din nou atacată! Autoritățile ruse au anunțat distrugerea unei drone ucrainene în Moscova. Vă amintim că acest tip de atacuri este foarte frecvent, mai ales în peninsula Crimeea și în capitala țării.

Drona ucraineană a fost doborâtă înainte de a produce pagube materiale sau victime, potrivit Reuters. Atacul a avut loc asupra districtului Voskresenski. Ministrul rus al apărării acuză Kievul pentru atac:

„[O dronă] a fost distrusă de apărarea aeriană deasupra teritoriului districtului Voskresenski, în regiunea Moscova”, a declarat ministerul.

O declarație a primarului Moscovei, Serghei Sobianin, confirmă ținta Kievului. Se pare că drona „zbura în direcţia Moscovei”. Edilul a precizat că, potrivit primelor informații, nu au existat victime.

„Nu există nicio victimă şi nici pagube materiale, potrivit informaţiilor preliminare”, a precizat Sobianin.

Aeroport închis, 40 de zboruri amânate

Joi dimineață, autoritățile ruse au decis să închidă aeroportul internaţional Vnukovo. În plus, aproximativ 40 de zboruri au fost amânate din cauza atacului cu dronă. Închiderea aeroporturilor a devenit o practică frecventă în Rusia, încă din iulie, în contextul atacurilor ucrainene.

Vă amintim că miercuri, 30 august, în urma unui astfel de atac Kievul a reușit să distrugă numeroase avioane rusești. Acestea erau avioane militare, staționate pe aeroportul din Pskov. În urma atacurilor, acesta au fost scoase din uz.

De-a lungul timpului, armata rusă a fost nevoită să doboare drone în Briansk, Orel, Kaluga şi Riazan, precum şi în Crimeea.

Ucraina a eliberat localitatea Robotîne

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a povestit la rândul său, în cadrul unui eveniment diplomatic din Franța, modul în care au reușit militarii țării sale să elibereze localitatea Robotîne.

Potrivit Ukrainska Pravda, succesul se datorează unui grup de 31 de luptători. Potrivit ministrului, aceștia „au făcut munca unui batalion format din 400 de oameni”.

Președintele ucrainean Zelenski a făcut precizări în urmă cu scurt timp cu privire la eliberarea Crimeei.Acesta s-a arătat în favoarea unei soluții diplomatice.

„Referitor la frontierele administrative ale Crimeei, cred că este posibil politic să se forţeze demilitarizarea Rusiei pe teritoriul peninsulei”, a declarat Zelenski.

Vezi si alte articole...