vineri, iulie 19, 2024

Muzeul Național al Țăranului Român invită bucureștenii, weekendul viitor, la Târgul de Sânziene

Din OrasMuzeul Național al Țăranului Român invită bucureștenii, weekendul viitor, la Târgul de Sânziene

Muzeul Național al Țăranului Român invită bucureștenii în weekendul viitor la Târgul de Sânziene, care va avea loc în zilele de 21, 22 și 23 iunie 2024, între orele 10:00 și 18:00. Evenimentul este organizat cu ocazia Rusaliilor și va avea loc în incinta muzeului din București.

Participanții la Târgul de Sânziene vor avea ocazia să admire și să achiziționeze obiecte de artizanat realizate de meșteri talentați, precum și să savureze produse gastronomice tradiționale. Printre meșteșugarii prezenți se vor afla lemnari, pielari, ceramiști, iconari și țesători, care vor demonstra meșteșugurile lor și vor împărtăși cunoștințe despre tradițiile locale.

Duminică, 23 iunie, de la 11:00 la 12:00, vizitatorii vor putea participa la o activitate specială în care vor afla mai multe despre tradițiile legate de Sânziene și Rusalii, împreună cu doamna Daniela Plugaru, având ocazia să împletească coronițe.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar cei care vizitează Muzeul Național al Țăranului Român vor găsi o varietate de obiecte unice, semnificative, precum: icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, podoabe etc.

Pe lângă acestea, vor fi disponibile și produse gastronomice tradiționale, inclusiv miere, prăjituri de casă, ceaiuri, turtă dulce, palincă, țuică etc.

Tradițional, Sânzienele sunt considerate zâne bune care aduc noroc și sănătate. În această perioadă, fetele obișnuiesc să culeagă flori albe sau galbene pentru a-și împleti cununi și încingători. Acestea sunt purtate apoi și puse la uscat, iar modul în care se vor usca va prezice cine va avea noroc în anul următor, cine se va căsători sau cine va muri.

În unele regiuni, sărbătoarea este cunoscută sub numele de Drăgaică, iar tradițiile locale includ și colectarea plantelor pentru diverse leacuri.

Vezi si alte articole...