sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Netanyahu face un calendar al „victoriei totale” în Gaza. De ce depinde momentul decisiv

ExterneNetanyahu face un calendar al „victoriei totale” în Gaza. De ce depinde momentul decisiv

Chiar dacă un armistiţiu va „întârzia” ofensiva prevăzută la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, aceasta va plasa Israelul la doar „câteva săptămâni” de o „victorie totală”, a dat asigurări duminică premierul Benjamin Netanyahu, transmite AFP.

„Victoria totală este la îndemâna noastră, nu peste câteva luni, ci peste câteva săptămâni, când vom începe operaţiunea”, a spus el într-un interviu la postul american CBS.

Rafah este „ultimul bastion” al Hamas în opinia lui Netanyahu, decis ca, în pofida protestelor internaţionale, să lanseze ofensiva.

Potrivit ONU, aproape 1,5 milioane de palestinieni sunt masaţi în acest oraş lipit de frontieră închisă cu Egiptul.

„Dacă vom avea un acord (de armistiţiu), (ofensiva) va fi într-o oarecare măsură întârziată, dar ea va avea loc”, a spus Netanyahu.

El a declarat că va avea duminică o reuniune cu responsabilii armatei, care îi vor arăta „acest plan dublu, un plan pentru evacuarea (civililor) şi un plan pentru distrugerea batalioanelor rămase” de luptători ai Hamas.

Potrivit unui jurnalist al AFP, cel puţin şase raiduri aeriene israeliene au avut loc sâmbătă seara asupra Rafah.

În interviu, Netanyahu a mai spus că „există loc” pentru ca civilii „să meargă la nord de Rafah, în zonele unde noi am terminat lupta”.

Referindu-se lanegocierile legate de un armistiţiu în Gaza în schimbul eliberării de ostatici, Netanyahu a spus că „vom ajunge la progresele pe care le căutăm toţi” dacă „Hamas revine asupra cererilor sale delirante şi le aduce la realitate”.

„Lucrăm toţi” la acest acord, a afirmat el. „Noi îl vrem, el îl vreau, pentru că vrem să eliberăm ostaticii rămaşi”, dar „nu vreau să vă spun dacă vom ajunge la el”.

Un „teren de înţelegere” a fost găsit la recentele negocieri de la Paris vizând obţinerea unui armistiţiu în Gaza, a declarat totuşi duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe.(Agerpres)

Vezi si alte articole...