luni, iulie 15, 2024

Nicolae Ciucă: România și-a îndeplinit toate angajamentele asumate ca stat membru NATO

ActualitateNicolae Ciucă: România și-a îndeplinit toate angajamentele asumate ca stat membru NATO

Washington. Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, la reuniunea președinților de Parlamente din statele membre ale Adunării Parlamentara a NATO, organizată la Washington, că România și-a toate angajamentele asumate ca stat NATO. El a mai spus că locația strategică a țării noastre pe flancul estic al NATO ne plasează în fruntea apărării și a descurajării. Acesta consideră că România a contribuit cum trebuie la misiunile și operațiunile NATO.

La 75 de ani de la înființarea NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din istorie, liderii parlamentelor din statele membre, dar și ai altor țări, printre care și Ucraina, s-au întâlnit pentru a discuta despre prioritățile cheie ale Alianței, în contextul războiului produs de Vladimir Putin în Ucraina.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă crede într-un NATO robust

Nicolae Ciucă a mai spus că România crede într-un NATO robust şi rezilient, care să se adapteze noilor ameninţări, inclusiv războiului cibernetic şi tacticilor hibride. ”Angajamentul nostru faţă de viitorul NATO este de neclintit şi suntem pregătiţi să contribuim la deciziile strategice care vor contura următorii 75 de ani ai Alianţei noastre”, a spus președintele PNL.

Principiile Alianţei privind apărarea sunt cruciale

Fostul premier a declarat că „principiile Alianţei privind apărarea reciprocă şi securitatea prin cooperare nu au fost niciodată mai cruciale, mai ales pe măsură ce navigăm printre ameninţările complexe şi în continuă evoluţie ale secolului XXI”.

Ce consideră Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului consideră că trebuie să creştem nivelul dialogului politic şi al sprijinului practic pentru ceilalţi parteneri estici, în special Republica Moldova şi Georgia. El a subliniat că „forţa NATO constă în unitatea noastră şi în valorile noastre comune”.

Nicolae Ciucă a mai spus că bărbaţii şi femeile din țara noastră sunt angajaţi activ în menţinerea păcii de la Marea Baltică la Marea Neagră, reflectând angajamentul nostru ferm faţă de securitatea regională şi globală. El a declarat că acum este momentul ca NATO să fie mai unită ca niciodată.

Vezi si alte articole...