marți, iunie 6, 2023

Nicușor Dan a explicat în interviul de seara trecută de ce lărgirea străzii Valea Largă e blocată

Din OrasNicușor Dan a explicat în interviul de seara trecută de ce lărgirea străzii Valea Largă e blocată

Într-un interviu acordat în seara trecută, Nicușor Dan a explicat motivul pentru care avizul de defrișare necesar lucrărilor de lărgire a străzii Valea Largă nu a fost emis. Ciprian Ciucu l-a acuzat pe primarul Capitalei că blochează aceste lucrări. Primarul general al Capitalei a oferit explicația în cadrul unui interviu acordat luni seară pentru B1TV, în emisiunea „Actualitatea”.

Nicușor Dan a transmis că, în prezent, lucrările sunt blocate din motive legislative.

Conform legii, proiectul ăsta trebuie să treacă prin mai multe etape. Prima a fost exproprierea, care a trecut prin Consiliul General, (…) apoi a fost o autorizație de construire pentru șosea și aceasta prevede că pe partea pe care se extinde șoseaua trebuie să dispară niște copaci.
După ce au venit cei de la Sectorul 6 cu toate actele, colegii mei de la Direcția de mediu au făcut o propunere care spune că toți acești circa 400 de copaci să fie tăiați, iar eu n-am fost de acord cu asta, pentru că o parte dintre ei sunt arbori maturi, afirmă edilul.


Primarul Capitalei a precizat că vrea ca arborii maturi să fie scoși din pământ, împreună cu rădăcinile, și replantați în alte locuri.

În București, există instrumente cu care poți să-i scoți cu tot cu rădăcină și să-i muți mai departe. E păcat că o parte dintre ei, 30-40%, să fie tăiați pur și simplu când pot fi transplantați.
E o cerere cum sunt multe alte cereri și încet, încet direcționăm oamenii spre această metodă mai prietenoasă cu natura.

Nicușor Dan a transmis că cererea făcută de Primăria Sectorului 6 va fi aprobată, dar procedurile legislative necesare durează, ceea ce a dus la încetinirea lucrărilor în zona străzii Valea Largă.

Lărgirea străzii Valea Largă din Sectorul 6 are scopul de a îmbunătăți fluxul de trafic în zona Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara. În timpul interviului, Nicușor Dan a fost întrebat dacă există tensiuni în relația cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Primarul Capitalei a declarat că nu are timp pentru conflicte și se concentrează pe problemele orașului.

Sunt așa multe lucruri de rezolvat la nivelul administrației publice din București că, sincer vă spun, nu am timp nici de dezbateri, nici de conflicte. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat și există o prioritate a lor.

Totodată, Nicușor Dan a subliniat că faptul că Ciprian Ciucu ia în considerare tăierea copacilor fără a obține avizul necesar și apoi achitarea amenzii primite reprezintă un exemplu negativ pentru cetățeni.

Noi, ca autoritate publică, trebuie să fim un model pentru cetățeni. Să spui „fac asta și plătesc o amendă” nu e chiar cel mai fericit model.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro