joi, mai 23, 2024

Nicuşor Dan anunţă că în ultimii doi ani Primăria Capitalei a fost implicată în 5-600 de procese în domeniul urbanismului, cele mai multe fiind pierdute de reclamanti: Imensa lor majoritate sunt pe contestarea actelor emise de administraţia anterioară

EconomieNicuşor Dan anunţă că în ultimii doi ani Primăria Capitalei a fost implicată în 5-600 de procese în domeniul urbanismului, cele mai multe fiind pierdute de reclamanti: Imensa lor...

„Au fost multe persoane care au dat Primăria în judecată şi, în general, au pierdut, pentru că cele mai multe litigii sunt pe certificate de edificare, pe construcţii nelegale pe care nu le-am emis, pe obligaţia de a pune pe ordinea de zi PUZ-uri nelegale. Toţi  oamenii ăştia au pierdut. Cu totul, pe urbanism, Primăria are între 500 şi 600 de procese care s-au desfăşurat în ultimii doi ani şi pe imensa lor majoritate sunt pe contestarea actelor emise de administraţia anterioară. Litigii pe obligarea noastră de a emite diferite acte sunt în jur de 50-60”, a afirmat Nicuşor Dan marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări. 

Acesta admite că la începutul anului 2021 au existat întârzieri în emiterea unor autorizaţii de construire, însă situaţia a intrat în normalitate, perioada de soluţionare a solicitărilor privind autorizaţiile de construire scăzând foarte mult. 

Nicuşor Dan a explicat că, în domeniul urbanismului, fostele administraţii au emis planuri urbanistice zonale derogatorii, care au permis construcţii fie prea înalte, fie care nu respectau distanţele laterale sau suprafeţele. El a susţinut că Primăria Capitalei a înregistrat un „grad mare de nelegalitate” în emiterea autorizaţiilor de construcţie, el arătând că au existat autorizaţii în care exista demisol la care urci câteva scări, clădiri cu patru calcane sau alte „năzbâtii”. 

Dan adaugă că în ultimii doi ani au fost emise autorizaţii cu respectarea legii. 

„Este o inversare a trendului. (…) Consider că mergem în direcţia potrivită”, a mai spus primarul.

Vezi si alte articole...