sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Nicușor Dan: Începem lucrările la linia 5

EconomieNicușor Dan: Începem lucrările la linia 5

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la şantierul unde încep astăzi lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai, pe o lungime de 4,2 km, pe tronsonul cuprins între Şos. Ştefan cel Mare şi Podul Băneasa, că termenul de execuţie este de 12 luni, iar lucrarea costă 170 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Edilul a mai spus că peste 2 ani şi jumătate nu o să mai existe linii de tramvai nemodernizate în Bucureşti.

”Începem lucrările la linia 5, mai precis de aici, de la Podul Băneasa la Ştefan cel Mare, 4,2 km, e o lucrare pe care s-a făcut deja proiectarea de către STB şi acum e vorba doar de execuţie. Termenul de execuţie este de 12 luni. Lucrarea costă 170 de milioane de lei, cu tot cu TVA şi este primul lot care începe din toate cele pe care le vom face astfel încât la sfârşit toate liniile de tramvai să fie modernizate în Bucureşti”, a anunţat primarul Capitalei, la şantierul unde încep lucrările de modernizare.

Primarul din Bucureşti a precizat că ”sunt 11 loturi adjudecate, iar pentru fiecare dintre ele a semnat contractul şi sunt spre finalul fazei de proiectare, urmând ca în aprilie, mai, să înceapă lucrările şi pentru celelalte”.

”Pentru celelalte, erau iniţial 4 loturi, acum sunt 2 loturi grupate, cele mai mici, procedura de reofertare este deschisă şi 4 martie este termenul limită de depunere a ofertelor. Probabil în vara asta o să avem atribuite contractele şi apoi în 6 şase luni proiectare, şi 12 luni execuţie, pentru loul mai mare, cel cu Călăraşi-Basarabiei, 18 luni execuţia”, a subliniat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a anunţat că ”peste 2 ani şi jumătate nu o să mai existe linii de tramvai nemodernizate în Bucureşti”.

Vezi si alte articole...