joi, februarie 22, 2024

Nicușor Dan le-a transmis bucureștenilor că sistemul de termificare „se comportă bine”. Așa să fie oare?!

Din OrasNicușor Dan le-a transmis bucureștenilor că sistemul de termificare „se comportă bine”. Așa să fie oare?!

Chiar dacă bucureștenii se confruntă în continuare cu dificultăți în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii, primarul general a afirmat duminică că sistemul de termoficare din București funcționează bine. Nicușor Dan a explicat că avariile care apar sunt remediate într-un interval de 4-5 zile. În ciuda temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile în București, rețeaua de termoficare a orașului a întâmpinat în continuare probleme.

Astfel, în data de 22 ianuarie 2024, un total de 168 de blocuri din Capitală au experimentat dificultăți în ceea ce privește furnizarea de apă caldă și agent termic. Potrivit informațiilor transmise prin intermediul aplicației TermoAlert, la acea dată sistemul de termoficare funcționa normal în proporție de 98%. Mai exact:

  • 127 de imobile primeau apă caldă și căldură, dar nu în parametrii optimi,
  • 41 de imobile aveau alimentarea cu apă caldă și căldură complet oprită.

Cu toate acestea, primarul general al Capitalei a declarat că sistemul de termoficare se comporta bine și funcționa la un nivel de 99%, conform Agerpres, la momentul anunțului făcut duminică, 21 ianuarie 2024.

Iată ce a declarat Nicușor Dan:

„Noi suntem în cea mai friguroasă perioadă a acestei ierni și sistemul se comportă bine. Am avut perioade în care eram la 100%. Acum suntem la 99%. Se mai întâmplă niște lucruri. Chiar dacă sunt avarii, dacă este foarte frig, ele sunt remediate patru-cinci zile mai târziu, pentru ca să nu întrerupi funcționarea.

În momentul acesta sistemul se prezintă bine”.

Totodată, primarul a asigurat locuitorii Bucureștiului că Primăria Municipiului București (PMB) va continua să investească pentru modernizarea în rețelei de termoficare și liniilor de tramvai.

Aceste aspecte vor reprezenta prioritățile municipiului în anul 2024.

Săptămâna trecută, miercuri, 17 ianuarie 2024, 1.062 de blocuri au fost afectate de diverse avarii, cele mai multe probleme înregistrate fiind în sectoarele 2 și 3 ale orașului.

Vezi si alte articole...