duminică, mai 26, 2024

Nicușor Dan, primarul Capitalei, anunță că va fi implementată o nouă soluție de fluidizare a traficului în București. În acest sens, vor fi realizate sensuri giratorii modulare în intersecțiile din oraș

Din OrasNicușor Dan, primarul Capitalei, anunță că va fi implementată o nouă soluție de fluidizare a traficului în București. În acest sens, vor fi realizate sensuri giratorii modulare în intersecțiile...

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va fi implementată o nouă soluție pentru fluidizarea traficului din București. Este vorba despre realizarea unor sensuri giratorii modulare în intersecțiile orașului.

Acestea sunt confecționate din elemente modulare prefabricate din beton armat care se îmbină între ele și sunt dotate cu LED-uri cu încărcare fotovoltaică.

Au fost deja amplasate două astfel de sensuri giratorii în intersecțiile Șoseaua Petricani-Dimitrie Pompeiu și Doamna Ghica-Strada Heliade Între Vii.

Avantajele acestor soluții de trafic sunt timpul scurt de montaj, durata mare de garanție și rezistența în timp și mobilitatea crescută.

“În perioada următoare, Administrația Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulație și alte locații pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii”, a spus Nicușor Dan.

Costul pentru realizarea fiecărei lucrări de construcție a unui sens giratoriu modular a fost de 450.000 de lei. Atât lucrările care au fost deja efectuate, cât și cele viitoare vor fi realizate în timpul nopții pentru a nu afecta traficul rutier din timpul zilei.

Vezi si alte articole...