vineri, iulie 19, 2024

Nicușor Dan stă în chirie alături de soția și copii săi. Cât plătește lunar edilul Capitalei pentru locuință

ActualitateNicușor Dan stă în chirie alături de soția și copii săi. Cât plătește lunar edilul Capitalei pentru locuință

Nicușor Dan și soția lui, Mirabela, locuiesc cu chirie într-un apartament situat în mansarda unei case vechi din Sectorul 5. Alegătorii săi au fost surprinși să afle că actualul și viitorul edil al Capitalei nu are o casă a lui, ci preferă să plătească lunar chirie pentru locuința în care stă.

De ce a ales să plătească chirie

Edilul Primăriei Capitalei duce o viață modestă alături de soția sa, în ciuda câștigurilor mari pe care le obține Nicușor Dan. Acesta, alături de soția lui și cei doi copii trăiesc „într-o cameră și două dormitoare la mansardă”, într-o casă veche din Sectorul 5, potrivit Cancan.ro.

Motivul pentru care Nicușor Dan și familia sa locuiesc în acel spațiu deoarece este suficient pentru vremurile actuale. Aceștia nu au locuit dintotdeauna în Sectorul 5. În 2016, atunci când Nicușor Dan a candidat pentru prima dată la alegerile pentru Primăria Capitalei, acesta locuia împreună cu soția sa în chirie, într-un apartament din Militari.

„Locuiesc cu chirie, cu prietena mea, în zona Gorjului, într-un apartament. Vrem sa ne mutăm. Probabil imediat după alegeri. (…) Cred că plătim 250 de euro pe lună, Mirabela se ocupă de asta”, spunea Nicușor Dan, în 2016, pe vremea când a candidat pentru prima dată la alegeri pentru Primăria Capitalei.

Motivul pentru care edilul Capitalei nu vrea să se mute din chirie

În cadrul unui interviu pentru ProTv, acesta a explicat că imobilul în care stă este unul vechi, construit în 1910.

„Suedezii de atunci au făcut acest cartier pentru muncitorii de la fabrica de chibrituri. Casa asta e construită în jurul anului 1910”, dezvăluia edilul Capitalei.

Nicușor Dan a explicat acum câteva luni de ce nu își dorește să se mute din locuința din Sectorul 5, deoarece imobilul este situat într-un cartier liniștit, pe unde nu circulă mașini. Mai mult, în acel apartament au crescut și copiii lui.

„Acum, faptul că în apartamentul acesta au crescut copiii, s-a născut băiețelul, că locuim într-un cartier unde nu prea circulă mașini, îmi place foarte mult. Nu sunt deloc stresat din punct de vedere material, am un back-up, pot să merg oricând să predau. Mirabela ar vrea să avem casa noastră, să așeze ea lucrurile, să fie casa ei, dar poate va fi, la un moment dat. Plătim 550 de euro pe lună, o cameră și două dormitoare la mansardă, iar proprietarul plătește taxele. Cam atât”, spunea Nicușor Dan, în emisiunea lui Denise Rifai.

Nu a avut niciodată bani să cumpere o casă

Nicușor Dan a recunoscut că un alt motiv pentru care a ales să rămână în chirie este faptul că nu a avut banii necesari să cumpere o casă, dar nici timp. Edilul a precizat că ar avea nevoie de un credit pentru a achiziționa o locuință.

„Nu am avut niciodată banii și timpul ca să cumpărăm. Acum, probabil că, cu un credit potrivit, am putea să o facem, dar pentru asta trebuie să căutăm, să ne placă zona și nu am avut niciodată timp.”, mărturisea acesta, pentru Digi24.

Vezi si alte articole...