miercuri, octombrie 4, 2023

Nivel scăzut de investiții imobiliare în România până la jumătatea anului 2023

ImobiliareNivel scăzut de investiții imobiliare în România până la jumătatea anului 2023

Primul semestru din 2023 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 168 milioane de euro pe piața locală, aproape la jumătate comparativ cu nivelul anului trecut.

Tranzacțiile în segmentul industrial și logistic au reprezentat aproximativ 36% din total, iar cele din segmentul birourilor circa 31%, potrivit raportului de piață Colliers pentru prima jumătate a anului.

Cea mai mare tranzacție a anului a fost tranzacția de tip sale-and-leaseback (vânzare și reînchiriere) a depozitelor FM Logistic, cu un portofoliu de aproximativ 100.000 de metri pătrați, cumpărat de către CTP.

Birourile au rămas o clasă importantă de active, atrăgând tranzacții care reprezintă 31% din volumul total în prima jumătate a lui 2023, retailul a generat aproximativ 23% din rulaj, iar hotelurile aproape 11%.

În continuare, mai multe tranzacții mari se află în diverse stadii și ar putea fi încheiate în a doua parte a anului, ceea ce ar duce volumul total la 500-600 de milioane de euro, față de 1,2 miliarde de euro anul trecut.

CITEȘTE ȘI: În august s-au vândut cu 6.391 mai puţine imobile față de luna precedentă

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...