joi, februarie 29, 2024

Noaptea trecută, polițiștii au descoperit mulți șoferi sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

Din OrasNoaptea trecută, polițiștii au descoperit mulți șoferi sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

În timpul unor controale efectuate de polițiști în ultima noapte, mai mulți șoferi au fost prinși că au consumat alcool sau substanțe interzise înainte de a conduce. Ieri a avut loc sărbătoarea „Mucenicilor”, în care bărbații obișnuiesc să bea între 40 și 44 de pahare de vin pentru a avea sănătate tot anul. Cu toate acestea, tradiția nu îi încurajează să conducă după ce au terminat de băut.Brigada Rutieră a raportat că în noaptea de 9 spre 10 martie, polițiștii au efectuat controale în mai multe zone din București, iar în urma acestora au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale:

În noaptea de 9/10 Martie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere, în colaborare cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat activități de control în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competență în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 31.000 de lei”.

În timpul controalelor efectuate de polițiștii Brigăzii Rutiere în noaptea de 9 spre 10 martie, mai mulți șoferi au fost prinși consumând alcool sau substanțe interzise înainte de a conduce. Au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale și au fost constatate patru infracțiuni rutiere, dintre care trei pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducerea sub influența alcoolului.

În plus, în aceeași noapte, 18 permise de conducere au fost reținute din diverse motive, cum ar fi nerespectarea culorii roșii a semaforului, încălcarea regulilor de circulație, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și adoptarea unui comportament agresiv în trafic. De asemenea, doi bărbați au fost întocmite dosare penale, unul pentru consum de substanțe psihoactive și altul pentru conducerea sub influența alcoolului.

Brigada Rutieră a subliniat că scopul acestor controale este de a reduce numărul de accidente rutiere cauzate de consumul de alcool sau substanțe interzise.

„Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București”.

Potrivit Digi24, în ultimii ani numărul șoferilor care conduc sub influența drogurilor a crescut considerabil. Conform statisticilor, numărul șoferilor drogați este mai mare decât cel al celor care conduc sub influența alcoolului.

În iulie 2022, în București, au fost înregistrate 70 de dosare penale pentru șoferii care au condus sub influența substanțelor interzise. Alte 60 de dosare penale au fost deschise pentru conducătorii auto care au condus sub influența alcoolului.

Directorul general al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a declarat anul trecut pentru Digi24 că:

„Au fost constatate 1.166 de infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive. Dintre acestea, 966 de infracțiuni au fost constatate de către brigada rutieră, 199 de către secțiile de poliție, una de către serviciul de poliție pentru Centrul Vechi”.

Vezi si alte articole...