miercuri, februarie 21, 2024

Noaptea trecută s-a dat startul înscrierilor pentru cele 500 de locuri securizate pentru biciclete din Sectorul 6

Din OrasNoaptea trecută s-a dat startul înscrierilor pentru cele 500 de locuri securizate pentru biciclete din Sectorul 6

 Noaptea trecută s-au lansat înscrierile pentru cele 500 de locuri securizate destinate bicicletelor din Sectorul 6, conform anunțului făcut de Ciprian Ciucu. Se vor amenaja 10 noi parcări pentru biciclete, fiecare cu 50 de locuri.

Cele 10 parcări securizate pentru biciclete vor fi deschise începând cu ora 00:00, iar locuitorii orașului pot solicita un loc de parcare AICI. Locațiile noilor parcări pentru biciclete sunt următoarele: Calea Crângași, la colț cu Mehadia, Strada George Ranetti, Strada Cetatea de Baltă, Strada Partizanilor, Strada Murguța, Bd. Anul 1964, Strada Valea lui Mihai, Aleea Pasărea în văzduh, Strada Târgu Neamț, Aleea Romancierilor.

Aceste noi parcări pentru biciclete sunt dotate cu panouri fotovoltaice, camere de supraveghere exterior-interior (conectate la Poliția Locală Sector 6), avertizor de „ușă deschisă”, senzori de lumină, rasteluri numerotate, alocate pe nume, acces securizat cu card.

Ciprian Ciucu a precizat că fiecare persoană poate solicita maximum două locuri de parcare, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Tariful anual este de 200 de lei pentru un loc, cu posibilitate de prelungire a contractului.

În prezent, Sectorul 6 mai dispune de 7 parcări similare (175 de locuri), care sunt deja ocupate. Primarul Sectorului 6 a anunțat că în acest an vor fi amenajate încă 10 astfel de parcări. Administrația publică a realizat și o hartă a parcărilor pentru biciclete pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să găsească mai ușor locurile de parcare pentru biciclete. Această hartă include atât noile parcări, cât și cele existente.

În 2022, Primăria Capitalei a anunțat că lucrează la elaborarea unui masterplan pentru dezvoltarea infrastructurii de piste de biciclete din București. Acest document strategic va ajuta la identificarea și prioritizarea traseelor optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare. Scopul acestei rețele de piste de biciclete este de a încuraja utilizarea acestora ca mijloc alternativ de transport urban către locurile de muncă, școli sau alte destinații.

Vezi si alte articole...