sâmbătă, decembrie 9, 2023

Noi benzi de bagaje la Aeroportul Otopeni

Din OrasNoi benzi de bagaje la Aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a benzilor de transport al bagajelor de pe Aeroportul Otopeni. Modernizarea a fost efectuată la benzile aflate pe fluxul de sosiri, iar lucrările au început acum 6 luni, conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN. Deoarece benzile nu au putut fi închise complet, lucrările au fost efectuate în mai multe etape, în ordinea următoare:

  • Banda 3 (primul etaj) și banda 4 (partea)
  • Banda 1 (primul etaj)
  • Banda 2 (primul etaj)

Capacitatea de transport al bagajelor de pe Aeroportul Otopeni a fost crescută cu 20%, ceea ce va reduce timpul de așteptare al pasagerilor pentru sosirea bagajelor.

Lucrările au fost programate în extra-sezon, astfel încât reducerea temporară a capacității de procesare să aibă impact minim asupra timpului de așteptare la recuperarea bagajelor. De asemenea, CNAB, împreună cu agenții de handling, a stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimțit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucrărilor.

Odată cu finalizarea investiției, pasagerii Aeroportului Internațional Henri Coandă București beneficiază de un sistem modern, silențios și cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanțială a timpului de așteptare”, a transmis CNAB.

Investiția pentru modernizare a fost de 3,2 milioane de euro. În vara trecută, când mulți oameni pleacă în concediu și traficul de la Aeroportul Henri Coandă este intens, banda de distribuire a bagajelor s-a stricat. Din această cauză, angajații aeroportului au fost nevoiți să găsească o soluție pentru a livra trolerele pasagerilor.

Astfel, banda de transport pentru bagaje a devenit o bandă de alergare pentru angajați. Imaginile au fost filmate și postate pe rețelele sociale, devenind virale. Angajații au fost obligați să urce pe bandă și să transporte bagajele alergând pe bandă pentru a o face să se miște.

Vezi si alte articole...