miercuri, februarie 28, 2024

Noi chioșcuri de flori vor începe să fie amplasate în Sectorul 6 în această primăvară

Din OrasNoi chioșcuri de flori vor începe să fie amplasate în Sectorul 6 în această primăvară

În luna aprilie a anului trecut, primarul Sectorului 6 a inițiat o licitație pentru noile chioșcuri destinate ziarelor și florilor în Sectorul 6, un proiect care fusese discutat timp de aproximativ doi ani. Concursul de soluții a fost desfășurat sub coordonarea Ordinului Arhitecților, iar variantele câștigătoare sunt deja în mare parte finalizate. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că procesul de amplasare a acestor chioșcuri în București va începe în primăvară.

„Chioșcurile de flori improvizate din termopan vor fi înlocuite în acestă primăvară cu chioșcuri de flori elegante care se potrivesc foarte bine cu amenajările peisagistice pe care le realizam. După ce înlocuim chioșcurile de flori, trecem la cele de ziare și acestea fiind vechi, ruginite și urâte. Aceste elemente de mobilier stradal (…) sunt estetice, sunt încăpătoare – au 8 mp, respectiv 12 mp, sunt mai înguste și nu mai blochează accesul pe trotuare; vor fi branșate la electricitate”.

Chioșcurile noi au fost realizate de către firma câștigătoare a concursului de soluții organizat de Primăria Sectorului 6 în colaborare cu Ordinul Arhitecților. La acest concurs au participat 21 de concurenți, iar proiectul prezentat în imaginile de mai jos a impresionat juriul și a fost desemnat câștigător.

Primarul Sectorului 6 a adăugat că operatorii de flori, atât cei din categoria florarii, cât și florăresele, vor acoperi costurile de producție ale noilor chioșcuri într-un interval de timp. Perioada estimată pentru recuperarea investiției este de aproximativ 10 ani.

Vezi si alte articole...