luni, iulie 22, 2024

Noi detalii din ancheta care vizează cazul de dopaj al Simonei Halep. Pe ce se bazează sportiva

SportNoi detalii din ancheta care vizează cazul de dopaj al Simonei Halep. Pe ce se bazează sportiva

Apărătorii Simonei Halep, 31 de ani, 12 WTA, au prezentat, în cadrul anchetei în care jucătoarea de tenis este judecată pentru utilizarea unei substanțe interzise, numele producătorului, numărul de lot și certificatul de analiză pentru suplimentul nutritiv „contaminat” de pe urma căruia i-ar fi ajuns în organism substanța roxadustat, relatează Prosport.

Echipa Simonei Halep susține că substanța a ajuns în organismul sportivei dintr-un supliment nutritiv contaminat, iar apărătorii jucătoarei au prezentat producătorul suplimentului respectiv, numărul de lot și certificatul de analiză al acestuia, potrivit Prosport.

Suplimentul nutritiv i-ar fi fost prescris Simonei de „o persoană autorizată”, medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv de înaltă performanță.

Halep a delegat medicului responsabilitatea căutării și identificării ingredientelor suplimentului nutritiv pe lista produselor interzise publicată de WADA și valabilă pentru sezonul competițional 2022.

Potrivit apărării, suplimentul nutritiv nu prezintă, conform etichetei, vreun risc pentru uz în cazul sportivilor de performanță.

Varianta contaminării unui supliment nutritiv fusese enunțată, anterior, de Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022.

Jucătoarea din Constanța a fost informată de testul pozitiv la roxadustat pe 7 octombrie.

Cazul ei va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. Simona nu a mai jucat din august 2022.

Foto: Profimedia

Vezi si alte articole...