miercuri, iulie 17, 2024

Nou val de ninsori după episodul de primăvară. Temperaturile scad brusc

ActualitateNou val de ninsori după episodul de primăvară. Temperaturile scad brusc

Chiar dacă primele zile ale lunii februarie au adus temperaturi neobișnuit de ridicate, atingând chiar și 20 de grade în anumite regiuni, se preconizează că va veni un nou val de aer rece, însoțit de posibile ninsori.

Astfel, după jumătatea lunii februarie, temperaturile vor ajunge din nou aproape de pragul înghețului și vom avea chiar zile cu ninsori.

Ninsori și temperaturi scăzute, după episodul de primăvară

Conform prognozei meteorologice furnizate de Acchuwheater, se așteaptă o scădere semnificativă a temperaturilor în România în intervalul 16-21 februarie.

Meteorologii preconizează că temperaturile maxime din acea perioadă abia vor atinge pragul de 8 grade Celsius, iar în timpul nopții vom înregistra valori sub zero.

Vor fi perioade cu ploi și ninsori. Cu toate acestea, spre finalul lunii februarie, se așteaptă o creștere a temperaturilor și nu se vor mai înregistra valori negative decât în zonele montane.

Ninsori

ninsori

Vreme rece și în aprilie

De asemenea, potrivit meteorologilor, se pare că există posibilitatea de ninsori și în luna mai, având în vedere că fenomenele de precipitații sub formă de zăpadă sunt prognozate și pentru luna aprilie.

Chiar dacă prognoza exactă pentru luna mai nu a fost încă făcută publică, nu putem exclude posibilitatea ninsorilor, având în vedere că sunt așteptate precipitații sub formă de zăpadă în aprilie.

Cu toate acestea, temperaturile pentru luna aprilie sunt cele specifice primăverii, de până la 20 de grade, ceea ce înseamnă că ninsori se pot înregistra doar în unele zone, potrivit prognozei meteo Accuweather.

Prognoza meteo aprilie

ninsori

Cât mai ține valul de căldură

Potrivit declarațiilor directoarea ANM, Elena Mateescu, vremea caldă neașteptată pentru această perioadă se va menține cel puțin până la încheierea săptămânii curente. Se prognozează temperaturi maxime de 20-21 de grade Celsius, inclusiv în București.

„Vorbim, până la sfârșitul acestei săptămâni, de valori care nu vor va fi diferențiate de la o zi la alta semnificativ, pentru că vom conta pe un ecart între opt până la 19-20 grade Celsius în continuare, în sudul Olteniei, în Muntenia, chiar și în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, duminică 21 grade Celsius, cu maximă, inclusiv în Capitală, de 20-21 grade”, potrivit meteorologului ANM.

Vezi si alte articole...