sâmbătă, februarie 24, 2024

Nouă zi de protest în Vama Siret – 100 de autovehicule au blocat intrarea în ţară / La rândul lor, 150 de şoferi din Ucraina au protestat în oraş pentru că le este blocat accesul în vamă / Ei reclamă că au rămas fără apă, mâncare şi combustibil

EconomieNouă zi de protest în Vama Siret - 100 de autovehicule au blocat intrarea în ţară / La rândul lor, 150 de şoferi din Ucraina au protestat în oraş...

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Roxana Botezatu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că aproximativ 150 de şoferi din Ucraina s-au adunat în centrul oraşului Siret, nemulţumiţi că le este blocat accesul în vamă din cauza protestului transportatorilor şi agricultorilor români.

“În jurul orei 15.30, în zona centrală a oraşului Siret erau adunate aproximativ 150 de persoane. La ora 16.00 în zona Vămii Siret erau 63 de tractoare, opt TIR-uri şi 20 de autoturisme, cu aproximativ 170 de persoane”, a declarat Roxana Botezatu.

Ea a precizat că, între timp, şoferii din Ucraina au renunţat la protest şi s-au întors la camioanele lor. Ei le-au transmis jandarmilor că din această situaţie au rămas fără apă, mâncare şi fără combustibil.

Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, timpii de aşteptare în Vama Siret, pentru intrarea în ţară a camioanelor, sunt de 120 de minute. Aplicaţia precizează că traficul este întrerupt pe sensul de intrare din cauza protestului transportatorilor şi agricultorilor.

 

Vezi si alte articole...