miercuri, februarie 21, 2024

Nu vor mai fi folosite codurile QR pentru verificarea autorizațiilor de parcare, anunță Primăria Sectorului 3

Din OrasNu vor mai fi folosite codurile QR pentru verificarea autorizațiilor de parcare, anunță Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a comunicat că se renunță la utilizarea codurilor QR pentru verificarea autorizațiilor de parcare. Această schimbare a fost aprobată în cadrul recentei ședințe a Consiliului Local al Sectorului 3.

Rezidenții din Sectorul 3 care au închiriat locuri de parcare de la Primărie sunt informați că nu mai trebuie să utilizeze codurile QR pe care le foloseau anterior. Eliminarea acestora a fost votată de Consiliul Local ca urmare a implementării unui nou sistem automatizat de verificare pentru locurile de parcare, atât nominale, cât și nenominale.

„Codurile QR au fost necesare în etapa incipientă de dezvoltare a programului de verificare a autovehiculelor care ocupau abuziv locurile de parcare destinate locuitorilor Sectorului 3 ce achitau taxa de parcare”.

Noul sistem a implicat dotarea mașinilor de Poliție Locală cu camere de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Aceste camere scanează numerele, iar informațiile sunt ulterior corelate cu sistemul informatic de gestionare a parcărilor de reședință din Sectorul 3.

Pentru a oferi transparență și accesibilitate, Primăria a dezvoltat o aplicație dedicată cetățenilor. Prin intermediul acestei aplicații, locuitorii din București pot verifica, pe baza numărului de înmatriculare, dacă vehiculele parcate au sau nu autorizație de parcare și dacă a fost achitat tariful orar pentru parcările nenominale. Aplicația este disponibilă atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei care utilizează iOS.

„Această soluție aduce un plus de transparență și facilitează identificarea situațiilor neregulamentare. În plus, aplicația oferă posibilitatea de a înainta direct sesizări către Poliția Locală”.

Cei care observă vehicule parcate fără autorizație în locurile desemnate sunt încurajați să anunțe Poliția Locală prin intermediul aplicației dedicate.

Vezi si alte articole...