luni, iulie 15, 2024

Numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor dotate cu aer condiționat din București, în creștere, transmite Nicușor Dan

Din OrasNumărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor dotate cu aer condiționat din București, în creștere, transmite Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a menționat într-o postare pe Facebook că în ultimul an a crescut considerabil numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor echipate cu sisteme de aer condiționat.

„În ultimul an, am înregistrat o creștere cu 22% a numărului de mijloace de transport în comun dotate cu aer condiționat. Aceste cifre arată cum investițiile în modernizarea transportului în comun se reflectă în confortul resimțit de bucureșteni în timpul călătoriilor. (…) Treptat, vom înlocui integral parcul circulant al STB cu vehicule moderne, adaptate la nevoile călătorilor”.

Nicușor Dan menționează că Primăria Municipiului București (PMB) a achiziționat 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie noi, echipate cu toate facilitățile necesare, și că vor începe procedurile pentru noi achiziții. El adaugă că, pe parcurs, intenționează să înlocuiască complet parcul de vehicule al Societății de Transport București (STB) cu vehicule moderne, adaptate nevoilor călătorilor.

Nicușor Dan mai precizează că mai puțin de 50% din parcul auto al STB este considerat modern, conform unei centralizări a datelor realizată în primăvara aceasta de Hotnews. În ultimii trei ani, municipalitatea a achiziționat 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze, dar nu toate au fost încă livrate. Până în vară, sunt planificate să mai fie introduse în circulație 18 tramvaie noi și 70 de troleibuze noi în București. Alte mijloace noi de transport nu sunt așteptate să sosească anul acesta, dar este posibil să fie disponibile începând cu anul viitor.

STB gestionează o flotă totală de 1,713 autobuze, troleibuze și tramvaie, din care aproximativ 750 sunt considerate noi. În prezent, STB dispune de 303 de tramvaie active, inclusiv cele 100 de tramvaie Imperio noi. În ceea ce privește troleibuzele, parcul activ numără 163 de vehicule. Din cele 1,247 de autobuze STB care circulă pe străzile din București, 630 sunt considerate noi.

Vezi si alte articole...