luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Numărul crimelor de război ruse în Ucraina a crescut puternic, spune un oficial german

ExterneNumărul crimelor de război ruse în Ucraina a crescut puternic, spune un oficial german

Numărul total de 133.000 de cazuri de crime de război ruse în Ucraina sunt investigate în prezent, a declarat consilierul german al procurorului general ucrainean într-un interviu pentru presa germană, relatează duminică Agerpres.

Numărul reprezintă o „creştere uriaşă”, a declarat Klaus Hoffmann pentru ziarul Neue Osnabrücker Zeitung, care a publicat duminică afirmaţiile sale, citează agenția germană DPA. „Multe dintre ele sunt complet documentate”, a adăugat el.

Numărul este mai mult decât dublu decât cel de 56.000 de cazuri de la sfârşitul lui 2022.

„Terorism împotriva populaţiei civile”

Hoffmann a menţionat atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor ţinte civile şi adopţiile forţate de copii ucraineni printre aceste crime de război.

Deşi a spus că nu vrea să se antepronunţe înaintea verdictului legal, el şi-a exprimat părerea personală că acţiunile ruse „pot fi descrise doar ca terorism împotriva populaţiei civile”.

Multe dintre presupusele crime de război au fost documentate chiar de ruşi, în contextul în care ofiţerii de comandă responsabili au fost recompensaţi pentru acestea.

După declanşarea invaziei Rusiei din Ucraina în februarie 2022, Hoffmann a fost numit consilier al procurorului general al Ucrainei. El a lucrat anterior pentru Tribunalul penal internaţional pentru fosta Iugoslavie de la Haga.

Vezi si alte articole...