sâmbătă, iunie 15, 2024

O actriță de la un teatru bucureștean a fost bătută în centrul Capitalei: „Erau patru bărbați care au văzut incidentul și nu au făcut nimic”

Din OrasO actriță de la un teatru bucureștean a fost bătută în centrul Capitalei: „Erau patru bărbați care au văzut incidentul și nu au făcut nimic”

O actriță de la un teatru din București a relatat, pe pagina sa de Facebook, că a fost bătută în Parcul Cișmigiu de un individ care îi ceruse bani, fără ca alți patru martori să facă ceva în apărarea ei. Agresorul a fost reținut de polițiști.

„Stăteam pe o bancă, cu o carte și o cafea. Se apropie un individ, nimic suspect, vorbește frumos, vrea să mă întrebe ceva. Îmi cere bani, îi spun nu. Insistă, îi cer să plece. Începe să mă jignească, să mă înjure. Ridic tonul și îl ameninț cu poliția. Continuă. Sun la 112. Mă trezesc cu el la gât, îmi zboară telefonul pe jos, cu dispecera în apel. Țip. Mă uit în jur după ajutor”, relatează A.H., pe pagina ei de pe rețeaua de socializare.

Actrița continuă filmul agresiunii: „Mă lovește cu propria mea plasă cu cărți până se rupe și cad toate răsfirate pe alee. Sunt 4 oameni pe băncile din jurul meu, niciunul nu intervine”.

Tânăra a mai povestit că „în timp ce individul se îndepărtează zicând în gura mare că eu l-am agresat, se apropie o tânără care rămâne cu mine până vine poliția și care acceptă să fie și martor la dosar. Alți oameni vin să mă ajute, unii se duc să-l caute pe individ prin parc. «Bărbații» care au fost prezenți de la început s-au evaporat toți”.

Ea a scris apoi că „polițiștii au acționat impecabil. Nu numai că l-au prins pe individ și l-au dus la secție, dar au fost umani, respectuoși, empatici. Acum e în mâna procurorului: poate să dispună retenție sau doar control judiciar, adică îi dă o amendă și e liber. Așa e legea”.

Postarea în care actrița a vorbit despre agresiune

Actrița e revoltată că incidentul s-a petrecut în plină zi, „într-un parc public, la 20 de metri de un loc de joacă” și că „erau 4 bărbați care au asistat la tot incidentul, în ochii cărora m-am uitat cerându-le ajutorul și care nici măcar nu s-ar ridicat de pe bancă. Nimeni n-a zis nimic, nimeni n-a făcut nimic”.

„La INML costă 38 de lei certificatul medico-legal. Ceva îmi spune că e mai mult decât o să plătească vreodată individul pentru faza de azi. Sau poate doar am eu o zi proastă”, a concluzionat A. H.

Vezi si alte articole...