sâmbătă, decembrie 2, 2023

O campanie gratuită de sterilizare a câinilor de rasă din Sectorul 2 va fi demarată până la finalul anului

Din OrasO campanie gratuită de sterilizare a câinilor de rasă din Sectorul 2 va fi demarată până la finalul anului

Administrația publică din Sectorul 2 informează bucureștenii că până la sfârșitul acestui an au posibilitatea să beneficieze de sterilizare gratuită pentru companionii lor blănoși. Campania se va desfășura până la data de 31 decembrie 2023 și vizează câinii de rasă comună.

Procedura este simplă și rapidă, animalele fiind sub anestezie în timpul operației. În total, 500 de câini vor putea beneficia de acest serviciu în mod gratuit. Sterilizările vor avea loc în cadrul clinicii Green Vetcare, conform programului următor:

  • De luni până joi, între orele 09:00 – 16:00.

Stăpânii, cu domiciliul sau reședința în Sectorul 2, trebuie să facă o programare prealabilă la numărul de telefon: 0728980840.

De asemenea, posesorii de animale care au fost deja sterilizate, dar nu sunt microcipate, pot intra în legalitate prin intermediul acestei campanii.

Conform anunțului primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, locurile vor fi ocupate pe principiul „primul venit, primul servit”. Prin urmare, cei interesați să beneficieze de această campanie sunt încurajați să facă rezervări cât mai curând.

IMPORTANT!

Animalul de companie nu trebuie să fie hrănit cu mai puțin de 12 ore înainte de operație.

Sterilizarea și microciparea sunt obligatorii conform legii încă din 2015 pentru câinii de rasă comună. Astfel, posesorii care nu respectă aceste prevederi pot fi sancționați. Se recomandă sterilizarea la vârsta de 4-6 luni pentru femele și la vârsta de 6-8 luni pentru masculi. Această practică reprezintă o soluție civilizată pentru prevenirea înmulțirii necontrolate a câinilor și pentru prevenirea abandonului animalelor de către persoanele care nu doresc puii.

Vezi si alte articole...