luni, iulie 22, 2024

O celebră bateristă germană concertează în premieră în România

Din OrasO celebră bateristă germană concertează în premieră în România

Câștigătoare a prestigiosului premiu Modern Drummer of the Year acordat de Drumeo Awards în 2022, baterista germană Anika Nilles concertează luni, 15 mai, la clubul Control din București.

Anika Nilles este una dintre cele mai talentate și influente instrumentiste ale generației sale.

Cu peste 23 de milioane de vizualizări pe canalele media, Anika Nilles inspiră tineri artiști din întreaga lume cu determinarea și pasiunea sa.

https://www.youtube.com/watch?v=OOWM0O9tZGQ&t=1s&ab_channel=Drumeo

Virtuozitatea și creativitatea artistei au captat atenția regretatului chitarist britanic Jeff Beck, care a ales-o ca bateristă a grupului său pentru turneul din 2022.

Anika Nilles va concerta în premieră în România pe 15 mai, în Control Club la Jazz Nouveau în formula: Anika Nilles – tobe, Santino Scavelli – percuții, Jonathan Ihlenfeld Cuñado – bass, Simon Grey – clape, Patrick Rugebregt – clape, Joachim Schneiss – chitară.

Artista în vârstă de 39 de ani este o sursă de inspirație pentru femeile din întreaga lume în ceea ce a fost tradițional o industrie dominată de bărbați. 

Lucrând din Mannheim, Germania, Anika a petrecut mulți ani construindu-și notorietatea prin intermediul spectacolelor live și al conținutului video care se conectează cu adevărat cu publicul său.

Sunetul lui Anika este un mix de influențe care variază de la jazz, funk, rock, pop, și mai toate genurile. Cu o personalitate vibrantă, folosește fiecare oportunitate de a construi o nouă poveste cu ajutorul tobelor. 

Artista germană s-a născut într-o familie cu mai mulți toboșari și a început să bată la tobe de când avea 6 ani. Intervievată de South African Drummer, ea a menționat că în familie, tatăl, doi unchi și un văr erau toboșari. 

Baterista a debutat pe YouTube la începutul anilor 2010 și a lansat până în prezent două albume (LP), ambele cu trupa Nevell: „Pikalar” în 2017 și „For a Colorful Soul” în 2020.

Vezi si alte articole...