luni, iunie 17, 2024

O firmă spune că poate livra proteze dentare în cinci zile

EconomieO firmă spune că poate livra proteze dentare în cinci zile

Firma MedicalCOR din Cluj-Napoca spune că se află în proces de a breveta o tehnologie de înlocuire totală a danturii în cinci zile, nu 6-12 luni ca în prezent. Dacă reușește, 1.000 de oameni fără dinți vor putea zâmbi din nou în acest an.

„Ne-am bazat pe modelele existente de încărcare imediată a implanturilor, dar am adaptat și optimizat procesul pentru a oferi o soluție completă și eficientă. La nivel global, cu precădere în SUA și Australia, sunt disponibile studii clinice de ultimă oră ce atestă calitatea abordării medicale în această procedură, care ne-au servit drept punct de start și au fost coroborate cu integrarea unor tehnici avansate de reabilitare dentară dezvoltate de echipa noastră internă de medici și tehnicieni”, a declarat dr. Paul Corpădean, fondatorul MedicalCOR.

Ținta: 1.000 de oameni fără dinți

Firma susține că există deja o listă de așteptare de patru săptămâni pentru realizarea lucrărilor de reabilitare totală a danturii cu noul sistem și estimează că va monta în acest an peste 1.000 de arcade reabilitate prin sistemul aflat în curs de brevetare.

Echipa MedicalCOR, care a realizat deja peste 190 de intervenții folosind această metodă, a investit „sute de mii de euro” în cercetare și testarea tehnologiei.

Dezvoltarea sistemului a durat un an și a implicat o echipă multidisciplinară de 20 de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică.

Vezi si alte articole...