joi, februarie 22, 2024

O nouă grădiniță se construiește în Sectorul 2, pe Strada Ion Vlad

Din OrasO nouă grădiniță se construiește în Sectorul 2, pe Strada Ion Vlad

Administrația locală anunță demararea construcției unei noi grădinițe în Sectorul 2. Mai precis, în apropierea creșei de pe Strada Ion Vlad, se va dezvolta un complex educațional care va include și o grădiniță. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului pentru construcție a avut loc în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local al Sectorului 2.

„Construim pentru viitor. Complexul educațional format din creșă și grădiniță de pe str. Ion Vlad nr. 3-5 prinde contur”, transmite Primăria Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

La momentul actual, se află în desfășurare construcția creșei cu 110 locuri, finanțată din fonduri PNRR, iar lucrările sunt în faza finală. În completarea acestei creșe, se va construi și o grădiniță cu o capacitate de 160 de locuri.

„Indicatorii tehnico-economici și devizul pentru construcția grădiniței au fost votați în ultima ședință a Consiliului Local”, precizează PS2.

Viitoarea grădiniță din Sectorul 2 va include 8 grupe și va avea un regim de înălțime S+P+1E+Et (etaj tehnic), acoperind o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați. Aceasta va funcționa cu program prelungit și va dispune de următoarele facilități:

Săli de grupe

Dormitoare

Sală multifuncțională

Sală pentru activități sportive

Cabinet medical cu izolator

Cabinet de consiliere

Bucătărie

Spălătorie

Adăpost de apărare civilă

Spații destinate personalului didactic, administrativ și auxiliar

Încăperi tehnice

Construcția va respecta standardul nZEb („near zero energy building”), caracterizat prin performanță energetică înaltă și consum redus de energie. Primăria Sectorului 2 exprimă intenția de a solicita finanțare europeană pentru acest proiect prin intermediul Programului Operațional Regional (POR).

„Cu această nouă grădiniță și creșa care este aproape gata, punem bazele unui Complex educațional într-o zonă aglomerată de la noi din sector, cum este cartierul Pantelimon. Aici, cerința pentru educație timpurie, destinată celor mici, este mare și în continuă creștere”, transmite PS2.

De asemenea, autoritățile locale precizează că se află în curs de construcție încă 4 grădinițe noi, situate pe Strada Periș nr. 27, Strada Pescărușului nr. 127, Strada Sportului nr. 21 și Strada Știucii nr. 54.

Vezi si alte articole...