miercuri, iulie 17, 2024

O nouă metodă de plată a parcării în Capitală. Peste 200 de de parcometre au fost amplasate în 200 de parcări din centrul Bucureștiului

Din OrasO nouă metodă de plată a parcării în Capitală. Peste 200 de de parcometre au fost amplasate în 200 de parcări din centrul Bucureștiului

În Capitală se introduce o nouă modalitate de plată a parcării: parcometrele. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a declarat că au fost instalate 280 de parcometre în 200 de parcări din centrul Bucureștiului.

„280 de parcometre au fost amplasate în aproximativ 200 de parcări publice din centrul Capitalei!”, transmite Stelian Bujduveanu într-o postare pe pagina de Facebook.

Prin intermediul parcometrelor, șoferii pot achita parcarea într-un mod simplu și rapid, fără taxe suplimentare, a subliniat viceprimarul Capitalei. Pentru a efectua plata, conducătorii auto pot utiliza diverse modalități precum cardul bancar sau preplătit, telefonul, smartwatch-ul, QR code-ul sau tichetele preplătite. La parcometre se pot achita tariful orar de parcare, abonamentul pentru persoane fizice și juridice, dar și tariful unic pentru autocare. La final, dovada plății poate fi primită pe adresa de e-mail sau poate fi tipărită.

„Parcometrele reprezintă cea mai nouă modalitate de plată, prin care bucureștenii pot achita parcarea simplu și rapid, fără taxe suplimentare!
Pentru efectuarea plății, puteți folosi: cardul bancar sau preplătit, telefonul, smart watch, QR code-ul și tichete preplătite.
Parcometrul permite plata tarifului orar de parcare, a abonamentelor pentru persoane fizice și juridice și a tarifului unic pentru autocare.
La final, primiți dovada plății pe email sau print”, transmite viceprimarul Capitalei.

Reamintim că pentru plata parcării, șoferii pot folosi și aplicația Parking București. În octombrie 2023, Bujduveanu a anunțat lansarea unei noi versiuni îmbunătățite a aplicației. De asemenea, și în acest caz nu există comisioane suplimentare.

„Simplă, rapidă și ușor de folosit. Noua versiune a aplicației Parking București integrează toate sugestiile făcute de voi, de utilizatorii aplicației”.

Parcarea poate fi plătită și fără a avea un cont de utilizator. Totuși, cei care dețin un cont beneficiază de următoarele avantaje:

Plata programată: poți programa ziua și intervalul orar în care dorești să parchezi și poți achita în avans.

Plata automată: plătești doar pentru durata parcării (standard o oră). Apăsând butonul Start când parchezi și butonul Stop la plecare, plata va fi efectuată automat din portofelul electronic.

Plată simultană pentru mai multe mașini.

Portofelul electronic: poți alimenta portofelul electronic din aplicația Parking București (top-up).

Plata pentru parcarea autocarelor.

Aplicația este disponibilă în AppStore și Google Play Store.

Vezi si alte articole...