sâmbătă, decembrie 9, 2023

O tânără a supraviețuit, ca prin minune, marți dimineață, după ce a căzut pe șinele de metrou din stația Piața Unirii

Din OrasO tânără a supraviețuit, ca prin minune, marți dimineață, după ce a căzut pe șinele de metrou din stația Piața Unirii

În dimineața zilei de marți, 17 octombrie 2023, a avut loc un incident la stația de metrou Piața Unirii, în care o tânără a căzut pe șinele de metrou în timp ce se deplasa în direcția Pipera. Norocul a făcut ca șoferul trenului de metrou să reacționeze prompt și să oprească în timp util. Potrivit observatornews.ro, tânăra nu a suferit răni grave.

La ora 09:05, o  bucureșteancă a scris pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3” că un tren de metrou a rămas blocat în stația Piața Unirii, pe traseul spre Pipera.

„Metroul blocat la unirii spre pipera”, a precizat Alexa Ș.

Conform regulamentelor interne, autoritățile competente, în colaborare cu Metrorex, vor iniția o anchetă cu scopul de a clarifica circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Comunicatul Poliției

„La data de 17 octombrie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Brigada de Poliție pentru Transportul Public a fost sesizată, telefonic, de către Dispeceratul Metrorex și, ulterior, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-o staţie de metrou, din Sectorul 3, o persoană ar fi căzut pe calea de rulare a metroului, în timp ce acesta intra în stație.

Polițiștii, precum și echipajele de prim-ajutor, sosite la fața locului, au intervenit și au extras persoana, din calea de rulare, constatându-se faptul că era conștientă, aceasta fiind transportată la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate.

Cercetările sunt continuate de Brigada de Politie pentru Transportul Public – Serviciul Poliției Metrou, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, se precizează în comunicatul Poliției.

Incident similar

În dimineața zilei de luni, 16 octombrie 2023, în jurul orei 08:30, o femeie de aproximativ 40 de ani a căzut pe șinele de metrou în stația Basarab. Circulația trenurilor a fost oprită pentru câteva minute în timp ce echipele de intervenție acordau primul ajutor. Victima a fost ulterior transportată la spital, conform informațiilor furnizate de digifm.ro.

Acest tip de incidente ridică întrebări cu privire la necesitatea instalării de porți de siguranță pe peron pentru pasageri, cunoscute și sub denumirea de „porți anti-suicid”. Metrorex are în plan să implementeze un proiect pilot pentru astfel de sisteme, cu prima instalare prevăzută la stația Berceni, pe linia către Pipera.

Vezi si alte articole...