luni, iulie 22, 2024

O tânără de 20 de ani din București și-a dat părinții în judecată. Le cere acestora pensie de întreținere lunară

Din OrasO tânără de 20 de ani din București și-a dat părinții în judecată. Le cere acestora pensie de întreținere lunară

O tânără în vârstă de 20 de ani din București și-a dat părinții în judecată, solicitând o pensie lunară de întreținere în valoare de 2.000 de lei. Ea este studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice. Procesul a fost inițiat în luna aprilie a anului 2024, la Judecătoria Sectorului.

În paralel, tânăra a demarat două acțiuni distincte:

Prima acțiune vizează obținerea unei ordonanțe președințiale prin care părinții să fie obligați temporar să plătească lunar o sumă de bani. Această cerere a fost respinsă de către instanță.

A doua acțiune are ca obiect stabilirea pensiei de întreținere până la finalizarea studiilor. Această parte a procesului încă nu a primit un termen de judecată.

Potrivit informațiilor publicate de Libertatea.ro, tânăra motivează că a decis să își dea părinții în judecată pe fondul unor tensiuni accentuate în perioada restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Ea susține că a fost obligată să se vaccineze și să fie testată zilnic cu teste PCR, fapt care i-a provocat o profundă traumă emoțională și psihică.

De asemenea, studenta îi acuză pe părinți că: până la vârsta de 18 ani i-au interzis să aibă anumite prietenii, nu i-au permis să petreacă noaptea la una dintre colegele sale de liceu, nu au susținut-o în decizia de a adopta o dietă vegetariană.

Tânăra a explicat că, deoarece în casa părinților existau în principal preparate din carne, mezeluri și dulciuri, a fost nevoită să se hrănească zilnic cu pâine și iaurt. Din cauza acestor diferențe și a tensiunilor continue, în 2023 a decis să plece de acasă. Chiar și după ce a început facultatea, relația cu părinții a rămas tensionată.

În cererea depusă la instanță, tânăra susține că toate aceste aspecte negative din relația cu părinții au condus-o să îi dea în judecată și să le ceară o pensie de întreținere.

Până în prezent, cererea depusă de tânără nu a avut succes. Părinții ei au prezentat dovezi care arată că au furnizat fetei condițiile necesare pentru a-și continua studiile. Aceștia au demonstrat că: au acordat tinerei aproximativ 3.500 de lei lunar pentru cheltuieli, au pus la dispoziția ei un apartament în Sectorul 6.

De asemenea, părinții au fost dispuși să suporte cheltuielile pentru chiria unui apartament în altă zonă sau chiar să cumpere unul. Ofertele lor au fost refuzate de către tânără, motiv pentru care aceștia au cerut judecătorilor să respingă cererea, explicând că:

„Plata unei pensii lunare ar fi periculoasă pentru dezvoltarea psiho-emoțională a tinerei, prevenind-o de la posibilitatea de a-și crea ea însăși un drum propriu, de care să fie mândră, ca urmare a muncii proprii, susținută de inteligența nativă și pregătirea pe care le are. Cu alte cuvinte, acest tânăr adult trebuie să își manifeste potențialul nativ pe care îl are, nu să se plafoneze ca urmare a comodității pe care i-ar putea-o asigura veniturile părinților săi”.

Vezi si alte articole...