joi, iulie 18, 2024

Obligația clienților casnici, care au mai multe locuri de consum, să depună declarație, va fi eliminată

EconomieObligația clienților casnici, care au mai multe locuri de consum, să depună declarație, va fi eliminată

Guvernul analizează miercuri un proiect de ordonanță de urgență privind eliminarea obligației clienților casnici cu mai multe locuri de consum de a depune o declarație privind locul de consum la care beneficiază de prețul plafonat la anergie.

„Se propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările și completările ulterioare, eliminându-se obligația clienților casnici care au locuri de consum la domiciliu și la reședință de a depune declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG, scrie Mediafax.

Măsura va avea un impact social la nivelul consumatorilor casnici finali, inclusiv al consumatorilor care nu dețin în proprietate o locuință și care au statut de consumatori vulnerabili, potrivit notei de fundamentare.

CITEȘTE ȘI: Fabrica Softronic din Craiova, ajutor de la stat de 200.000 de euro pentru echipamente și tehnologie de ultimă generație

Vezi si alte articole...