joi, iulie 18, 2024

Olaf Scholz, vizită în Israel și Egipt. Întâlnire de urgență cu regele Iordaniei

ExterneOlaf Scholz, vizită în Israel și Egipt. Întâlnire de urgență cu regele Iordaniei

Cancelarul german Olaf Scholz va vizita Israelul, dar și Egiptul. Ulterior, oficialul are programată o întâlnire cu regele Abdullah al Iordaniei, acesta fiind considerat un potențial mediator în conflictul izbucnit în Gaza.

Olaf Scholz va vizita în Israelul în cursul zilei de marți. Ulterior, acesta va ajunge și în Egipt, țară spre care se îndreaptă numeroși palestinieni. De altfel, oficialul a cerut o întâlnire de urgență și cu regele Abdullah al Iordaniei.

Olaf Scholz vizitează Israelul și Egiptul

Cancelarul german Olaf Scholz va ajunge marți în Israel, iar ulterior și în Egipt. Națiunile occidentale depun astfel eforturi de a împiedica extinderea războiului din Orientul Mijlociu.

“Acesta este cu adevărat un semn de solidaritate”, a afirmat Ron Prosor, ambasadorul Israelului în Germania.

Vizita lui Scholz în Israel și Egipt este marcată ca fiind prima făcută de un prim-ministru din exterior, de la izbucnirea conflictului din Gaza.

“Este primul prim-ministru care vizitează Israelul (de la izbucnirea războiului dintre Hamas și Israel) și considerăm că acest lucru este incredibil de important.”, a mai adăugat oficialul.

După vizitele în Egipt și Israel, Olaf Scholz vrea să poarte discuții și cu regele Abdullah al Iordaniei. Întâlnirea ar urma să aibă loc la Berlin.

Olaf Scholz

Cancelarul german a precizat că este nevoie de prioritizarea chestiunilor ce țin de securitate, dar și a modului în care este prevenită extinderea războiului.

“Ideea este de a fi în dialog constant cu toată lumea și de a preveni o astfel de escaladare trebuie discutată”, a menționat Scholz la Tirana, în Albania.

Ambasadorul Israelului în Germania a declarat că are convingerea că Olaf Scholz va obține rezultatele așteptate în vizita din Israel și Egipt. Germanii susțin deschiderea rapidă a punctelor de trecere ale frontierei, astfel încât populația civilă din Gaza să poată părăsi teritoriul.

Cancelarul german nu este singurul oficial așteptat în Israel și Egipt. Președintele american Joe Biden ar urma să se deplaseze în Israel în cursul zilei de miercuri. Vizita făcută de șeful Statelor Unite ale Americii vine ca un gest de solidaritate în urma izbucnirii conflictului din Gaza.

Vezi si alte articole...