duminică, februarie 25, 2024

Operatorii de salubritate din Sectorul 3 și 4 au fost amendați! Zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele de pe Bd. Unirii nu au fost curățate bine

Din OrasOperatorii de salubritate din Sectorul 3 și 4 au fost amendați! Zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele de pe Bd. Unirii nu au fost curățate...

Zone semnificative din centrul Capitalei, cum ar fi Piața Universității și trotuarele de pe Bulevardul Unirii, nu au fost curățate corespunzător de zăpadă și gheață. Ca urmare, Primăria Municipiului București informează că operatorii de salubritate din Sectorul 3 și cei din Sectorul 4 au primit amenzi în valoare de 5000 de lei.

„Operatorii de salubritate din sectoarele 3 și 4 au fost amendați cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curățat în mod corespunzător zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele aferente Bd. Unirii”, a transmis Primăria Capitalei, marți, 23 ianuarie 2024, într-o postare pe Facebook.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Centrului Istoric și Direcției Control au aplicat amenzi pentru încălcarea prevederilor H.C.G.M.B. 345/2020. Aceste amenzi au fost date după ce polițiștii au verificat modul în care operatorii de salubritate și-au îndeplinit responsabilitățile asumate în cadrul programului de deszăpezire în întregul oraș.

În plus, polițiștii locali au sancționat 11 persoane juridice cu o sumă totală de 22.000 de lei și au emis 4 avertismente verbale pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010. Atât persoanele fizice, cât și cele juridice au obligația de a înlătura țurțurii formați pe acoperiș și de a curăța zăpada și gheața de pe trotuarele aferente imobilelor în care locuiesc sau unde își desfășoară activitatea.

Conform Articolului 12 din Anexa 1 a HCGMB 120/2010, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice „au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale”.

Vezi si alte articole...