luni, iulie 22, 2024

Operatorii de transport de persoane și rutele disponibile în județul Constanța

ActualitateOperatorii de transport de persoane și rutele disponibile în județul Constanța

Începând cu 1 ianuarie 2023, în județul Constanța a fost implementat un nou program de transport de persoane. În toamna anului trecut, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, a semnat contractele de delegare de gestiune a serviciului de transport public de persoane în județul Constanța. Pentru cele opt grupuri de trasee stabilite în urma evaluării traficului și oportunităților, au fost atribuite contracte către transportatori prin intermediul unei licitații privind delegarea gestiunii serviciului de transport public de persoane în județ.

Sursa foto: ct100.ro

Procesul de delegare a serviciului de transport public de persoane în județul Constanța a presupus o evaluare amplă care a servit ca bază pentru stabilirea documentației necesare, a specificațiilor tehnice și a regulamentului privind acest serviciu. Au avut loc discuții și întâlniri cu specialiști, precum și cu reprezentanții Unităților Administrativ-Teritoriale din județ, pentru a optimiza această documentație pentru a satisface nevoile, siguranța și confortul cetățenilor, precum și pentru a asigura accesibilitatea financiară, conform Consiliului Județean Constanța.

„Transportatorii cărora le-a fost delegată gestiunea serviciului de transport public judeţean de persoane au obligația de a respecta, printre altele, graficele stabilite sau capacitatea de transport a autovehiculului pe care îl operează. Pe de altă parte, Consiliul Județean Constanța, în calitate sa de instituție contractoare, va interveni acolo unde se constată că frecvența și orarul curselor, calitatea serviciilor sau numărul stațiilor stabilite, nu corespund necesităților cetățenilor. Acest program a fost proiectat în anul 2021, de specialiști, pornind de la premisele unui transport județean și nu poate acoperi necesitățile unui transport în interiorul localităților. Problema transportului local aparține UAT-urilor, dar până când acestea vor reuși să susțină propriul transport local vom face modificări ale graficelor, astfel încât, acestea să se coreleze mai bine cu necesitățile de transport ale navetiștilor, inclusiv ale elevilor. Invit, pe această cale, cetățenii județului Constanța să fie partenerii noștri în soluționarea acestor probleme, prin sesizarea la Consiliul Județean Constanța a tuturor dificultăților sau situațiilor neplăcute cu care se confruntă” , a spus Mihai Lupu.

Toate informațiile despre transportul public de persoane în județul Constanța, inclusiv operatorii de transport, orarele și programul curselor, pot fi accesate aici. De asemenea, cetățenii pot transmite reclamații/sesizări către Consiliul Județean Constanța, în vederea îmbunătățirii programului de transport, la adresa: Bulevardul Tomis nr.51, cod postal 900725, camera 345, sau la numărul de telefon +40.241.488.455 (luni – joi 08:00 – 16:30, vineri 08:00 – 14:00), prin e-mail la adresa transporturi@cjc.ro.

Vezi si alte articole...