miercuri, februarie 28, 2024

Operatorii economici din București, obligați să aplice tratamente de deratizare și dezinsecție în același timp cu cele aplicate de PMB

Din OrasOperatorii economici din București, obligați să aplice tratamente de deratizare și dezinsecție în același timp cu cele aplicate de PMB

Primăria Capitalei reamintește operatorilor economici din București despre obligația de a aplica tratamente de deratizare și dezinsecție în spațiile în care își desfășoară activitatea. Nerespectarea acestei obligații poate atrage amenzi usturătoare.

Operatorii economici trebuie să efectueze tratamentele de deratizare și dezinsecție în același interval de timp cu cele aplicate de către Primăria Municipiului București (PMB), pentru a maximiza eficacitatea acestora și pentru a asigura sănătatea publică. Pentru tratarea șobolanilor, programul obligatoriu este următorul:

Persoanele juridice cu profil nealimentar (tratamente semeștriale): Ianuarie – Iunie și Iulie – Decembrie.

Persoanele juridice cu profil alimentar (tratamente trimestriale): Ianuarie – Martie, Aprilie – Iunie, Iulie – Septembrie, Octombrie – Decembrie.

În ceea ce privește tratarea țânțarilor, programul este următorul:

Persoanele juridice cu profil nealimentar (minim 3 tratamente pe an și ori de câte ori este necesar): Martie – Mai, Iunie – Septembrie, Octombrie – Decembrie.

Persoanele juridice cu profil alimentar (minim 3 tratamente pe an și ori de câte ori este necesar): Martie – Mai, Iunie – Septembrie, Octombrie – Decembrie.

Tratamentele împotriva gândacilor trebuie aplicate astfel:

Persoanele juridice cu profil nealimentar (trimestriale și ori de câte ori este necesar): Ianuarie – Martie, Aprilie – Iunie, Iulie – Septembrie, Octombrie – Decembrie.

Persoanele juridice cu profil alimentar (lunare și ori de câte ori este necesar).

Operatorii economici care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi între 2.000 și 4.000 de lei.

Pentru a beneficia de astfel de tratamente, operatorii DDD autorizați de Primăria Capitalei pot fi contractați. Lista completă a acestor operatori poate fi consultată accesând ACEST link.

Cei care au întrebări legate de aplicarea tratamentelor pot contacta Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție București (ADIDDD) la: numărul de telefon: 0790.192.540; adresa de e-mail: office@adiddd.ro.

Detalii suplimentare privind deratizarea, dezinsecția și dezinfecția în București, inclusiv legislația, regulamentele, amenzi, programul de tratamente, stadiul implementării acestora pe domeniul public și modalități de reclamații pot fi găsite pe site-ul ADIDDD.

Vezi si alte articole...