marți, iunie 25, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Orban îl susține pe Iohannis pentru șefia NATO: Trebuie condus de un om în care putem avea încredere

ActualitateOrban îl susține pe Iohannis pentru șefia NATO: Trebuie condus de un om în care putem avea încredere

Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru șefia NATO și a declarat că „NATO trebuie condus de un om în care putem avea încredere”.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, luni, în timpul unei vizite în România, că îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis pentru şefia NATO. Declaraţia a fost făcută la Salonta, în judeţul Bihor, unde premierul maghiar s-a întâlnit cu liderii UDMR, potrivit Maszol.ro.

Orban îl susține pe Iohannis pentru șefia NATO: Trebuie condus de un om în care putem avea încredere
În timpul evenimentului de campanie, în care Orban a vorbit despre alegerile europarlamentare, premierul maghiar a spus că Ungaria susţine candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO şi aderarea cât mai rapidă a României la Spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre.

Anunţul lui Viktor Orban vine după ce şi şeful diplomaţiei maghiare a declarat, tot în timpul unei vizite în România, că Ungaria salută candidatura Președintelui României, Klaus Iohannis la postul de Secretar General, iar candidatura lui Mark Rutte este în continuare inacceptabilă pentru guvernul ungar.

„Cumva nimeni nu se gândește că dacă pericolul vine despre est, atunci și șeful NATO ar trebui să fie tot estic. (…) NATO trebuie condus de un om în care putem avea încredere 100%, iar Rutte nu este acest om”, a spus Peter Szijjarto.

În acest moment, Ungaria este singura țară care a anunțat că îl susține pe Klaus Iohannis la șefia Alianței.

Vezi si alte articole...