joi, februarie 22, 2024

Palmierii din Sectorul 3 „poartă” haine de iarnă

Din OrasPalmierii din Sectorul 3 "poartă" haine de iarnă

Palmierii plantați de Robert Negoiță în fața Primăriei Sectorului 3 au fost acoperiți cu prelate din plastic, în ciuda faptului că ar trebui să reziste la temperaturi de până la -20 de grade Celsius.

Acțiunea administrației publice a ridicat semne de întrebare, având în vedere că, în primăvara anului 2023, primarul a declarat că palmierii sunt aclimatizați și nu au nevoie de protecție specială în timpul iernii.

Până în prezent, în București nu au fost înregistrate temperaturi atât de scăzute încât plantele aclimatizate să nu poată rezista.

Iată ce a declarat Robert Negoiță în 2023:

„Câteva cuvinte despre acești palmieri: Sunt plante aclimatizate. Specialiștii ne asigură că vor trăi inclusiv pe perioada iernii. Ajung să nu aibă probleme până la -15, -20 de grade Celsius. Când a fost ultima dată când în București au fost -20 de grade? Hai să fim serioși. Când ne uitam ne bilanț ne dăm seama că riscul de a coborî sub -10 grade este minor.

În caz de nevoie putem să venim să-i împachetăm, dacă știm că va veni un val de aer rece”.

Primăria Sectorului 3 a plătit 1.000 de lei pentru fiecare palmier achiziționat, inclusiv transportul și TVA-ul. Primarul Robert Negoiță a promis că, dacă unul dintre palmieri ar muri, acesta va fi înlocuit conform contractului.

În februarie 2023, Primăria Municipiului București a amendat Primăria Sectorului 3 cu 10.000 de lei pentru că a plantat palmieri în Piața Unirii fără autorizație. Administrația din Sectorul 3 a fost, de asemenea, obligată să refacă amplasamentul.

Vezi si alte articole...