joi, mai 23, 2024

Parcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Din OrasParcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Pe 8 aprilie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat exproprierile necesare pentru realizarea fazei II din Parcul Liniei. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, împreună cu echipa sa, au lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest parc din Militari. Urmează să fie evaluate propunerile tehnice.

Această inițiativă transformă o întreagă suprafață verde, care timp de ani de zile a fost un maidan plin de gunoaie, șobolani și arbuști, într-un parc de peste 4,2 km lungime, de-a lungul fostei linii de tren care trecea pe lângă APACA și prin Cartierul Militari.

Faza I a proiectului a fost finalizată încă din 1 iunie 2023. Aici au fost plantați 1.807 arbori și arbuști, împreună cu 3.022 de flori, iar calea ferată a fost integrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn, pe o suprafață de 1.850 mp.

Faza a II-a acoperă o suprafață de 27.000 mp, între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea. Primăria Sectorului 6 a anunțat că locuitorii orașului vor putea să se plimbe în curând pe noua porțiune a parcului.

Ultima fază a Parcului Liniei se întinde pe cea mai mare distanță, aproximativ 80.000 mp, între strada Lujerului și strada Valea Cascadelor. Odată cu finalizarea acesteia, parcarea va fi completă.

În cadrul Fazei II, oamenii vor avea acces la o varietate de activități, inclusiv o pistă de biciclete de 585 de metri, o pistă de pumptrack, o fântână drydeck, un loc de joacă pentru copii și o zonă specială pentru activități sportive în aer liber, dotată cu echipamente precum bare pentru tracțiuni, scări de cățărare și perete de cățărare cu frânghie. De asemenea, vor fi instalate rastele de biciclete, pergole, hamace și foișoare smart, dotate cu wi-fi, pentru a lucra în aer liber.

De asemenea, Primăria a anunțat că va exista și o zonă cu alei încadrate ca spațiu verde, denumită Linia 2 bis, cu o lungime de 5.000 mp.

Vezi si alte articole...