joi, mai 30, 2024

Parcul Sebastian din Sectorul 5 a intrat în proces de reamenajare și modernizare

Din OrasParcul Sebastian din Sectorul 5 a intrat în proces de reamenajare și modernizare

Primăria Sectorului 5 a comunicat că Parcul Sebastian este în curs de reamenajare și modernizare în această perioadă. Administrația publică a menționat că lucrările progresează rapid, însă nu a furnizat o dată exactă pentru finalizarea lor.

La data de marți, 14 mai 2024, PS5 a informat locuitorii că Parcul Sebastian, unul dintre puținele parcuri mai mari din cartierul Rahova, este supus unui proces de modernizare și reamenajare. Lucrările au început deja, iar administrația publică a subliniat că acestea avansează cu viteză.

Îmbunătățirile planificate în parc includ: împrejmuirea cu un gard metalic, refacerea și extinderea spațiilor verzi, reabilitarea aleilor existente, extinderea sistemului de iluminat, înlocuirea echipamentelor de joacă și fitness uzate, adăugarea de mese de ping-pong, refacerea foișoarelor (prevăzute cu mese de șah), înlocuirea mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi).

Primarul Cristian Popescu Piedone și-a exprimat dorința ca lucrările să fie finalizate cât mai curând posibil, pentru ca locuitorii să se bucure de spațiul verde. Cu toate acestea, nu s-a anunțat o dată precisă pentru finalizarea modernizării.

De asemenea, este planificată amenajarea a două noi terenuri de sport în parc, care vor fi multifuncționale și vor include panouri de baschet, porți de fotbal și un fileu pentru tenis. Aceste terenuri vor fi amplasate în zona actuală a scenei.

În plus, în perioada de reamenajare, se va realiza plantarea a mii de arbori în Parcul Sebastian (circa 5.500 de arbuști pereni și peste 200 de arbori din diverse specii), precum și instalarea a 15.000 mp de gazon rulou.

Una dintre cele mai semnificative lucrări programate în cadrul modernizării parcului din Sectorul 5 este reabilitarea grupului sanitar. Acesta va fi conform standardelor actuale și va fi divizat în grupuri sanitare separate pentru femei, bărbați și persoane cu dizabilități.

Vezi si alte articole...