miercuri, februarie 28, 2024

Parcul Verdi va fi întregit. Primăria Sectorului 2 solicită Primăriei Capitalei acordul pentru a cumpăra un teren de 2.421 mp din parc

Din OrasParcul Verdi va fi întregit. Primăria Sectorului 2 solicită Primăriei Capitalei acordul pentru a cumpăra un teren de 2.421 mp din parc

Primăria Sectorului 2 dorește să achiziționeze un teren cu o suprafață de 2.421 mp din Parcul Verdi. În acest sens, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, a fost aprobat proiectul prin care Primăria Sectorului 2 va solicita Primăriei Capitalei acordul pentru achiziționarea acestui teren.

Lotul este în prezent în proprietate privată, iar proprietarul a manifestat intenția de a vinde terenul. Suprafața de 2.421 mp, pentru care Primăria Sectorului 2 a cerut acordul Primăriei Capitalei pentru achiziționare, va completa Parcul Verdi. Terenul este situat pe strada Giuseppe Verdi nr. 6-8 și va fi amenajat ca zonă verde și de agrement.

„Investiția este esențială pentru cei care locuiesc în proximitate, zona fiind destul de săracă în parcuri și locuri de joacă pentru copii. Prin extinderea parcului, oamenii vor avea mai mult spațiu la dispoziție pentru plimbări pe jos, alergare sau pur și simplu pentru a explora natura”.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a afirmat următoarele:

„Este important să reîntregim întregul Parc Verdi. Nu ne dorim să se construiască blocuri acolo. Avem un interes legitim să reîntregim spațiului verde pentru a ne asigura că acest teren nu devine construibil. În apropierea Parcului Verdi locuiesc cetățeni ai Sectorului 2, iar achiziția se va face în favoarea, beneficiul şi pentru bunăstarea cetățenilor Sectorului 2”.

După ce terenul va fi preluat în administrarea ADP Sector 2, acesta va beneficia de o îngrijire și întreținere îmbunătățite, a promis PS2.

În prezent, parcul constă într-o singură alee, un loc de joacă pentru copii și o zonă verde neglijată.

Lipsesc facilitățile și mobilierul urban adecvat. Nu există plante înfloritoare și nici un sistem de irigare. O parte din arbori sunt uscați, iar vegetația spontană s-a răspândit.

Primăria Sectorului 2 a comunicat și pe pagina de Facebook că a reușit să recupereze 4 hectare din Parcul Plumbuita și va extinde de asemenea Parcul Circului.

De asemenea, administrația a menționat că au fost depuse eforturi pentru a expropria mai multe terenuri private abandonate din Sectorul 2, cu scopul de a le transforma în grădini urbane.

În ultimii 3 ani, PS2 afirmă că a reabilitat 16 parcuri, readucând la viață 29,5 hectare de spațiu verde, printre care parcul Morarilor, Grădina Icoanei, Parcul Sfântul Pantelimon, Parcul Fabrica de Gheață etc.

Vezi si alte articole...