miercuri, februarie 28, 2024

Pârtiile pe care se poate schia în această perioadă. Destinațiile sunt de poveste

ActualitatePârtiile pe care se poate schia în această perioadă. Destinațiile sunt de poveste

Pârtiile pe care se poate schia în această perioadă. Există riscul ca stratul de zăpadă să se subțieze deoarece temperaturile sunt destul de ridicate pentru această perioadă a anului.

Pârtiile pe care se poate schia în această perioadă. S-au înregistrat temperaturi de -3 grade Celsius în Masivul Postăvarul și -1 grad celsius în Poiana Brașov. Cu excepția pârtiei Ruia, toate celelalte pârtii din zona superioară sunt deschise, amenajate și în condiții bune. Zona inferioară rămâne închisă din cauza stratului insuficient de zăpadă. În Poiana Brașov sunt deschise și amenajate pârtiile Bradul și Stadion.

Pârtiile pe care se mai poate schia în această perioadă

Stratul de zăpadă, care este tare dimineața, măsoară 20-30 de centimetri. Funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Bradul și Stadion.

Aşadar, poți alege un centru mare, modern, cu kilometri de pârtii sau poți opta pentru localități mai mici, unde vei avea parte cu siguranță de liniște și pace. Află unde poți merge la munte cu copiii și unde te așteaptă trasee cu omologare profesională FIS.

Pârtiile

Mai jos aveţi câteva idei. Destinaţiile au o gamă largă de activități. Pârtiile sunt special pregătite pentru a învăț să schiezi.

Munții polonezi Tatra și Podhale

Schiorii se pot bucura de complexul din Białka Tatrzańska, care este format din următoarele stațiuni: Białka Tatrzańska: Bania, Kaniówka și Kotelnica. Aceasta din urmă se mândrește cu două pârtii cu omologare FIS a Federației Internaționale de Schi. Există piste speciale, iar pentru copii și începători sunt trasee mai simple. Lungimea totală a tuturor acestora este de 14 km.

De asemenea, poți vizita un alt oraș de schi din apropiere de Zakopane, și anume Bukowina Tatrzańska, cu până la 30 de teleschiuri și terme din Bucovina, precum și Tatranská Lomnica, cu pârtii ideale pentru începători, dar și cu cele ce constituie o provocare pentru schiorii avansați.

Pârtiile

Pârtiile din Beskid Sądecki și Jaworzyna Krynicka (Polonia)

În Polonia pârtiile de schi sunt pregătite. Iubitorii schiului pe timp de noapte se pot bucura de cea mai lungă pârtie iluminată din țară: Fisowska Jedynka. Are o lungime de 2,6 km.

În plus, există pârtii pentru începători (cunoscute sub numele de pârtii de familie), pârtii gigant și traseul V omologate FIS. Dacă te întrebi unde să schiezi în 2024 cu copiii, aici vei găsi și o pârtie de antrenament pentru cei mici.

Munții Orlickie și Munții Bystrzyckie – Zieleniec în Kotlina Kłodzka (Polonia)

Este una dintre cele mai mari și mai moderne stațiuni de schi din întreaga Polonie. Nu dezamăgește nici atunci când iarna nu este blândă cu sportivii. Există o mare varietate de pârtii cu o lungime totală de 22 km.

Există nu mai puțin de 24 de teleschiuri pentru copii, începători, intermediari și pentru cei care caută provocări. Poți merge aici cu copiii – au fost pregătite școli de schi și locuri de joacă. De asemenea, poți profita de opțiunea FreeSki – atunci când cumpări o înnoptare, primești un carnet de schi inclus în preț.

3

Pârtiile din Austria – Saalbach-Hinterglemm

Este o stațiune de schi unică, înconjurată de un tunel și o zonă liberă de mașini pentru iubitorii de liniște și pace. Aici au avut loc Campionatele Mondiale de schi alpin în 1991.

4

Astăzi, schiorii de toate nivelurile se pot bucura de zeci de teleschiuri și de aproape 300 km de pârtii. Sunt situate la o altitudine cuprinsă între 840 și 2096 m. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la transport, deoarece din orașele din stațiune pleacă skibusuri gratuite.

Pârtiile din Slovacia – Jasna şi Chopok

În Slovacia este cea mai mare și mai modernă stațiune chiar în centrul acesteia. Jasná găzduiește 30 de telecabine și teleschi care deservesc pârtii cu o lungime totală de peste 45 km.

De asemenea, aici puteți merge pe pârtii de freeride și există un snowpark pentru snowboarderi. Există, de asemenea, un parc de iarnă pentru copii – Maxiland na Biela Púti, cu o suprafață de 6.000 m².

5

Elveția și Franța – Stațiunea de lux Portes du Soleil

Cea mai mare regiune de schi din lume, cu numele magic de Poarta Soarelui, reunește 14 stațiuni din Franța și Elveția. Pe lângă pârtiile perfect pregătite, aici s-a avut grijă de o infrastructură și atracții excelente. Băi termale, restaurante, un carnet gourmet care combină turismul sportiv și culinar. 300 km de trasee de drumeție, parapantă, pârtii de gheață. Portes du Soleil găzduiește nu mai puțin de 200 de teleschiuri și telescaune, ceea ce face ca lungimea totală a pârtiilor să ajungă la 600 km.

Pârtiile

Austria – Brixen im Thale

Cea mai mare stațiune de schi din Austria, SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, care a pregătit pentru sportivi peste 90 de telecabine și teleschiuri și 250 km de pârtii. Aceasta este formată din 14 stațiuni din Alpii Kitzbühel.

Este potrivit pentru familiile cu copii, pentru cei care se bucură de trasee de agrement și pentru schiorii experimentați care se așteaptă la un grad mai ridicat de dificultate și la pârtii de competiție.

Vezi si alte articole...