sâmbătă, februarie 24, 2024

Pasajul Europa Unită a fost luminat în culoarea tricolorului, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Din OrasPasajul Europa Unită a fost luminat în culoarea tricolorului, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Pasajul Europa Unită a fost inaugurat la data de 6 decembrie 2023, atrăgând participarea a mii de persoane. Inițial conceput ca pasaj pietonal, ulterior s-a permis și accesul autoturismelor. Construit cu scopul de a fluidiza traficul rutier în una dintre cele mai aglomerate intersecții din București, respectiv cea dintre bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, pasajul a devenit operațional la un an și 10 luni de la începerea lucrărilor.

Primarul Băluță estimează că aproximativ 40.000 de mașini ar putea traversa pasajul zilnic. Aceasta este o soluție importantă pentru a îmbunătăți circulația în această zonă aglomerată a orașului.

Pasajul Europa Unită are o lungime de 653 de metri, dispune de două benzi de circulație pe fiecare sens și este dotat cu un sistem de iluminat denumit „Vortexul”, considerat de primarul Daniel Băluță ca un element arhitectural distinctiv al pasajului. Structura include două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică și cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu.

Suprastructura pasajului, realizată dintr-un mix de oțel și beton, este susținută de patru elemente de rezistență, constând în două pile și două culee masive din beton armat. Fiecare dintre acestea are ca fundație opt piloni „înfipți” la o adâncime de 25 de metri, cu un diametru de 1,5 metri.

Vezi si alte articole...