marți, iunie 18, 2024

Pasajul Europa Unită din zona Metalurgiei e posibil să fie dat în folosință până la sfârșitul acestei luni

Din OrasPasajul Europa Unită din zona Metalurgiei e posibil să fie dat în folosință până la sfârșitul acestei luni

Pasajul Europa Unită din zona Metalurgiei reprezintă unul dintre cele mai semnificative și așteptate proiecte de infrastructură din București, cu planuri de a fi finalizat și deschis traficului până la sfârșitul acestei luni.

Deși o dată oficială de inaugurare nu a fost încă comunicată, primarul Daniel Băluță a indicat în discursurile recente că momentul va veni „foarte curând” sau „în cel mai scurt timp”.

Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe pagina sa de Facebook că se plantează arbori „la rădăcina” vortexului de la Pasajul Europa Unită.

„Plantăm copaci pe Pasajul Europa Unită! 🌳 După ce am montat panourile fonoabsorbante care vor diminua zgomotul produs de mașini, am apelat și la o soluție naturală, pentru a reduce poluarea și pentru a avea un aer curat”.

La începutul acestei luni, Primăria Sectorului 4 a inițiat testele de rezistență pentru podul de la Metalurgiei, un pasaj construit pe șoseaua Turnu Măgurele, la intersecția cu bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei. Acesta este programat să fie inaugurat până la sfârșitul lunii noiembrie, cu condiția ca rezultatele testelor de rezistență, atât statice cât și dinamice, să fie conforme.

Pasajul de la Metalurgiei – Câteva detalii tehnice Cu o lungime de 650 de metri, pasajul nu are doar scopul de a îmbunătăți circulația în zonă, ci și de a deveni un „reper arhitectural” în București, conform declarațiilor Primăriei Sectorului 4.

„Europa Unită, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene. Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului. Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban”.

Caracteristica arhitecturală distinctivă a podului este reprezentată de celebrul și controversatul sistem de iluminare de tip vortex de pe pasajul Metalurgiei, prezentat inițial de Daniel Băluță când a dezvăluit proiectul.

În scurt timp, Robert Negoiță a adoptat ideea și a implementat un vortex pe Pasajul de pe Pallady, ceea ce l-a nemulțumit pe primarul Sectorului 4. Acesta l-a dat în judecată pe primarul Sectorului 3, acuzându-l practic de furt de idei.

Vezi si alte articole...