joi, mai 23, 2024

Pasajul Unirii este, din nou, sub restricții de circulație rutieră

Din OrasPasajul Unirii este, din nou, sub restricții de circulație rutieră

Primăria Sectorului 4 al Capitalei a anunțat că Pasajul Unirii va fi din nou afectat de restricții de circulație rutieră, începând de azi și până la sfârșitul săptămânii.

Începând din dimineaţa zilei de 20 aprilie şi până la sfârşitul acestei săptămâni, circulaţia rutieră prin Pasajul Unirii va fi restricţionată pe sensul dinspre Universitate către Tineretului, pe banda din proximitatea scuarului ce separă cele două sensuri de mers.

Circulația rutieră este restricționată din cauza unor lucrări specifice pentru turnarea fundațiilor noii porți de gabarit, care va fi montată la intrarea în tunelul rutier.

„Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte întocmai semnele de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului”, a mai declarat primăria.

În urmă cu aproape două săptămâni, pe data de 7 aprilie, a început montarea noilor porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri la Pasajul Unirii.

Noul sistem de atenționare și limitare a accesului rutier în Pasajul Unirii este compus din porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, care sunt sincronizate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, cu camere video și cu panouri informative de tip LED.

De asemenea, se vor instala noi porți de gabarit care vor fi corelate cu noua semnalistică de la sol, precum înființarea de noi scuaruri, benzi de circulație cu sisteme rezonatoare și benzi de circulație speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj.

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lunii septembrie 2022 după o serie de lucrări de punere în siguranță, într-o investiție de 12 milioane de euro. Cu toate acestea, problemele au început să apară aproape imediat după inaugurare, iar acestea nu s-au oprit. Aceste probleme au fost diverse și au inclus accidente, unele dintre ele foarte grave, probleme cu iluminatul și scurgeri de apă.

La sfârșitul lunii ianuarie, s-a decis restricționarea traficului greu la suprafață la intersecția dintre Strada Halelor și Splaiul Independenței, precum și la intersecția Bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu, din cauza tasării de la suprafață.

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a explicat pentru Ziare.com ce reprezintă de fapt această tasare:

Este o tasare a șoselei de deasupra pasajului. Este trist ce s-a întâmplat acolo. S-a redus gabaritul prin tot felul de ”floricele” puse de către Primăria Sectorului 4, apoi tragedia cu autocarul din Grecia. Acum aflăm că mașinile grele, autocare, autobuze care circulă frecvent prin acea zonă, pe lângă faptul că nu mai pot intra în pasaj din cauza gabaritului redus, acum nu mai pot nici pe deasupra fiindcă a apărut această tasare. Mi se pare așa o delăsare totală din partea autorităților responsabile de acolo.

Potrivit fostului secretar de stat, problema tasării de la Pasajul Unirii este veche de câțiva ani și nu apare de obicei brusc peste noapte.

Vezi si alte articole...