marți, iunie 18, 2024

Patru ani și șase luni de închisoare pentru șoferița care a accidentat mortal două fete în cartierul bucureștean Andronache

Din OrasPatru ani și șase luni de închisoare pentru șoferița care a accidentat mortal două fete în cartierul bucureștean Andronache

La aproape doi ani după ce o fetiță de 6 ani și o tânără de 20 de ani au fost accidentate mortal în cartierul Andronache de o șoferiță aflată sub influența alcoolului, Curtea de Apel Bucureşti a decis să o condamne definitiv pe Marcela Leonte la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Potrivit deciziei instanţei, Marcela Leonte a primit 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cele două pedepse au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Instanța a mai acordat daune morale și materiale de 800.000 de euro către rudele celor două fete. Acestea vor fi plătite de lichidatorul judiciar CITR filiala Cluj SPRl, întrucât compania de asigurare City Insurance este în faliment.

Cum s-a produs accidentul

Pe 27 februarie 2021, Marcela Leonte, în vârstă de 56 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o tânără de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Şoferiţa le-a spus poliţiştilor că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu are experienţă pe o maşină cu cutie automată de viteze şi ar fi încurcat pedalele maşinii. Ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Momentul a fost surprins și de camerele de supraveghere amplasate în zonă. Doi tineri, martori ai accidentului, fug spre vehicul, încercând să ofere primul ajutor. Mai multe persoane apar în scurt timp, iar apoi se vede cum șoferița și pasagerul din dreapta sunt loviți de către un bărbat care a asistat la accident.

Deşi a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

Vezi si alte articole...