duminică, februarie 25, 2024

Patru morţi într-un atac armat la sediul companiei maritime European Product Carriers, la Glyfada, o periferie balneară în sudul Atenei, inclusiv atacatorul, un fost angajat concediat

EconomiePatru morţi într-un atac armat la sediul companiei maritime European Product Carriers, la Glyfada, o periferie balneară în sudul Atenei, inclusiv atacatorul, un fost angajat concediat

Atacatorul a pătruns în clădire luni dimineaţa, a tras focuri de armă şi a ucis trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie -, după care s-a baricadat în sediul European Product Carriers, declară AFP această sursă din cadrul poliţiei.

Bărbatul – a cărui identitate nu a fost dezvăluită – este prezentat de presa greacă ca fiind un fost angajat concediat al aceste întreprinderii cu sediul la Glyfada, o periferie balneară a Atenei.

El a fost găsit mort ”în subsolul clădirii, cu carabina alături”, potrivit aceleiaşi surse.

”Potrivit primelor informaţii, se pare că s-a sinucis”, a declarat AFP un angajat al biroului de presă al poliţiei.

Poliţia a anunţat anterior că a evacuat două femei pe care atacatorul le-a închis în toalete.

Atacul armat a avut loc luni, către ora locală 10.00 (şi ora României).

Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat, mai ales în jurul întreprinderii, iar pe străzile din jur circulaţia a fost închisă.

Compania maritimă European Product Carriers a fost înfiinţată în 1979 şi are o flotă medie de 35 de vapoare – inclusiv numeroase petroliere -, potrivit site-ului acesteia.

Numeroase companii maritime greceşti şi străine au sedii la Glyfada, o zonă balneară în sudul Atenei,, în afară de cele de la Pireu.

Vezi si alte articole...